Megújuló szaunasziget és új kültéri medence a ceglédi fürdőben

Forrás: turizmus.com

 2021. április 22. 11:54

A nyáron már használhatják a vendégek a Ceglédi Gyógyfürdő most épülő új kültéri gyógyvizes medencéjét. A fürdő szaunaszigete is megfiatalodik.

A fürdő weboldalán jelentette be, hogy egy új, speciális töltettel rendelkező, vízforgatós, gyógyvizes medence épül a szabadtéri részen, a fedett épülethez közel. Terveik szerint ezt a termálvizes, kinti medencét az év 12 hónapjában lehet majd használni. A közel 100 négyzetméteres medence egy méter mély lesz, és 40 személy tudja benne egyszerre, ülve élvezni a gyógyvíz áldásos hatásait.

Amint a fürdőtől megtudtuk, a speciális töltet DGS kevert üveg szűrőtöltet. Legnagyobb előnye a kvarchomokkal szemben, hogy a szűrőtartály belsejében sokkal lassabban alakul ki a biofilm, ezáltal a medence vize egészségesebb és tisztább, a vegyszerfelhasználás mértéke csökkenthető. A használt vegyszer klórmentes fertőtlenítő, mely arra hivatott, hogy ne módosítsa a gyógyvíz összetételét, ezáltal maximálisan megtartsa a víz jótékony gyógyhatását.

Az új kültéri medence látványterve

Fotó: Ceglédi Gyógyfürdő

A medencét előreláthatóan a 2021-es nyári szezonban birtokba vehetik a vendégek.

Mint megtudtuk, a fürdő szaunaszigete teljesen megújul. A részleg egy új, 20 fő befogadására alkalmas, szaunaprogramok megtartására alkalmas szaunával bővül, új jégkásagépet üzemelnek be, Himalája sófalas pihenőrész épül, megújulnak a burkolatok, és zuhanyzók. A felújítás ideje alatt továbbra is elérhető a hideg vizes dézsa, a fény- és hangterápiás szauna és az infrakabin.