Megújult a balatonberényi naturista strand

Forrás: turizmus.com

 2022. június 08. 18:34

Megújulva várja a természetes fürdőzés kedvelőit a Balaton déli partjának egyetlen naturista strandja.

Az idei szezonkezdetre befejeződött a balatonberényi naturista strand felújítása és fejlesztésének negyedik üteme, amelyre 30 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat a Széchenyi 2020 pályázat tavalyi kiírásán – jelentette be a település polgármestere lapunkhoz eljuttatott közleményében. Horváth László beszámolója szerint az önkormányzat azzal a szándékkal nyújtott be pályázatokat az 1987-ben létesített naturista strand komfortjának, minőségi színvonalának emelésére, hogy  növeljék az úti cél vonzerejét.

Megújult a Balaton déli partjának egyetlen naturista strandja

Fotó:  turizmus.balatonbereny.hu

A pályázat során elnyert forrásokból akadálymentesítették a strandot: a vakok és gyengénlátók közlekedésének megkönnyítése érdekében a járdákat és a partszakaszt taktilis sávval látták el, kialakítottak egy rámpás bejáratot, és átadták a mozgáskorlátozottak számára készült parkolót. Immár kerékpáros szervizoszlop és a biciklik javításához szükség szerszámok állnak a bringások rendelkezésre. Új lámpák világítják meg a strand tereit.

Van már vízbejutást segítő sólya, amely a vízi strandeszközök vízbe emelését, illetve az onnan történő kiemelését segíti. A gyerekek örömére egy toronnyal és csúszdával gazdagított interaktív játszótér készült. Új eszközként vált elérhetővé egy automata defibrillátor, valamint már mentőkatamarán is szavatolja a biztonságos fürdőzést – tájékoztatott a pályázati támogatásból történt fejlesztés eredményeiről Horváth László.