Megújult a bécsi „tengerpart”, a CopaBeach

Forrás: turizmus.com

 2020. május 29. 11:05

Zöldebb, hűsebb, árnyasabb, ráadásul még gördeszkapark és ízletes fogások is vannak, s mindez tengerparti hangulattal fűszerezve. A bécsi CopaBeach megújult köntösben nyitja meg kapuit.

A koronavírus-előírásoknak eleget téve idén nyáron is várja a kikapcsolódni vágyó bécsieket a belvárostól alig negyed órára található Duna-szigeten elterülő, homokos tengerpartot idéző CopaBeach.

Az első büfék pünkösdtől állnak megújult ételkínálattal a vendégek rendelkezésére, de a strand már most is látogatható.

A teljes terület öt hektár nagyságú, a vízparti rész pedig ötszáz méter hosszan húzódik. A strand ingyenesen, fogyasztási kötelezettség nélkül használható. Ez egy népszerű koncepció a vízparti szabadidős területek kialakításánál Bécsben, a Duna-csatorna Kaiserbadschleuse részén jelenleg épülő „úszó szigeteknél” is ezt az elvet alkalmazzák.

A CopaBeach a bécsi Duna-szigeten

Fotó: © PID/Christian Fürthner

A CopaBeachen az újonnan telepített, hatalmas fáknak köszönhetően húsz százalékkal megnőtt a zöldfelület és az árnyékos helyek száma.

A belvárosi mediterrán hangulatról olajfák, leanderek és pálmák, míg a hűsítésről a Duna vizén kívül több párazuhany gondoskodik.

A 2019-ben megkezdődött átépítéssel negyvenegyezer négyzetméteren újult meg a partszakasz. A metrókijárathoz közel helyet kapott egy a kezdőket és profikat egyaránt kiszolgáló gördeszkapálya, illetve mászópark is épült.

Lehetőség van jógázni vagy a vízi sportok kedvelőinek kenuzni és SUP-ozni. Ételválasztékból sincs hiány: a kis bódék között van venezuelai streetfood és palacsintázó is, de a bécsi konyha is képviselteti magát. A koktélok elmaradhatatlan részei a tengerparti hangulatnak, így természetesen ebből is bő kínálatot találunk.

Szabad téren sokkal kevésbé terjed a fertőzés, de itt is be kell tartani a koronavírus elleni hatósági előírásokat és egymástól távolságot kell tartani. Erre több helyen is táblák figyelmeztetnek.