Megújult a GoTransylvania turisztikai alkalmazás

Forrás: transindex.ro

 2018. augusztus 23. 17:24

Ez az egyedüli turisztikai okos kalauz, ami egész Erdély területét próbálja lefedni folyamatosan bővülő tartalommal és funkciókkal.

Az aktuális, magyarul is elérhető változat teljesen új dizájnt kapott, a tartalom is kiegészült több helység adataival és képeivel, valamint néhány új funkció is elérhetővé vált.

A 2016-ban elkészült GoTransylvania turisztikai alkalmazás azzal a céllal jött létre, hogy legyen egy egész Erdélyt lefedő turisztikai alkalmazás, amely felületet biztosít az erdélyi turizmus népszerűsítéséhez, és amelybe bekerülhetnek olyan értékek, amelyek nem kapnak elég figyelmet. 2017-ben a GoTransylvania csapata elsőként csatlakozott Romániából a Google Camera Loan programjához, és elsőként rögzítettek 360 fokos felvételeket a Kárpátokból (Csalhó, Egyes-kő, Cohárd, Gyilkos tó, Székelykő), amely idén ősztől lesz elérhető a Google Maps-ben egy nemzetközi kampányt követően.

Fatemplom az erdélyi Kakucsányban

Fotó: pixabay.com

Maros Megye Tanácsával együttműködési megállapodást kötöttek a fejlesztők, aminek értelmében az intézmény hivatalos turisztikai partnerként tartalmat szolgáltat az alkalmazáshoz, és népszerűsíti az alkalmazást belföldön és külföldön egyaránt. Sikerült megállapodni Hargita megyével (ADI Harghita), Gyergyószentmiklóssal, Sepsiszentgyörggyel, Székelyudvarhellyel és Kolozs megyével is. A Hargita, Kovászna és Kolozs megyére vonatkozó bemutató anyagok bővítésén a fejlesztő csapat folyamatosan dolgozik a tartalom bővítésén.

A fejlesztők azt tervezik, hogy minden erdélyi megyével partnerséget kötnek, hogy az alkalmazásból ne maradjon ki semmi, amit érdemes megmutatni Erdélyről. Cél az is, hogy létrejöhessen egy közös fórum, ahol találkozhatnak az erdélyi turizmusért tenni vágyó magánszemélyek és intézmények.