Megújult a Greenfield Golf öntözőrendszere

Forrás: turizmus.com

 2020. május 08. 11:44

A felújítási munkálatok a jelenlegi helyzetben sem állnak le a büki Greenfield Golf 18 szakaszos championship golfpályáján, ahol május elején hivatalosan is átadták a legmodernebb technikával működő öntözőrendszert.

A régi rendszer megtartása mellett kialakított Hunter típusú öntözőrendszer több mint 20 km hosszú csővezetéken mintegy 600 szórófejjel biztosítja a víz egyenletes kijuttatását. Az új öntözőrendszer működésével a pálya minősége és színvonala tovább javul, hisz a megfelelő mennyiségű víz elengedhetetlen a zöld területek ápolásához, mely által a pályakép még professzionálisabb lesz.

A felújítási munkálatok jelenleg is zajlanak, erdős, fás és cserjés területek szépülnek meg

Fotó: Greenfield Golf

A golfpálya felújítása a 2019-es évben már elkezdődött, melynek az új öntözőrendszer meghatározó mérföldköve volt. Korábban már átadásra került 10 db GPS vezérlésű elektromos golfautó, valamint a pálya megfelelő karbantartásához nélkülözhetetlen géppark is.

A felújítási munkálatok jelenleg is zajlanak, melynek részeként az erdős, fás és cserjés területek szépülnek meg, valamint a greenek és bunkerek felújításán is folyamatosan dolgoznak.

A tervek szerint a pályát 2020 őszén nyitják meg, de a nyári időszakban is – a korlátozások és a törvényi előírásoknak megfelelően – lehetőségét biztosítanak a golfozók számára.

Kálmán-Vörös Júlia, a Greenfield Hotel marketing managere szerkesztőségünk kérdésére elmondta, hogy a hotel nyitását szintén őszre tervezik. Jelenleg a felújítások előkészítése, tervezése és a karbantartás munkálatai zajlanak.