Megújult a hévízi termelői piac

Forrás: turizmus.com

 2022. március 30. 10:31

Lezárult a hévízi termelői piac megújítási projektje, amelynek keretében korszerűsödött a piac meglévő épülete, valamint egy új pavilont és zöldfelületeket is kialakítottak.

Hévíz önkormányzata 271,5 millió forint európai uniós támogatást kapott a projekt megvalósítására a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Zöld város kialakítása című felhívás keretében.

A Hévízi Termelői Piac évek óta töretlen sikerrel működik, népszerűségét a környékbeli kézművesek, őstermelők, gazdálkodók kiváló minőségű termékeinek köszönheti. A fejlesztés eredményeként jelentősen javultak a piaci körülmények, mind a megjelenés, mind a környezetrendezés tekintetében. A korszerűsítés és a városképhez illeszkedés megvalósítása a vásárlók – zömében Hévízen és közvetlen környékén megszálló, a gyógyhely szolgáltatásait igénybe vevő vendégek, valamint helyi lakosok – elégedettségének növekedését is eredményezi.

A hévízi piacot sok turista is látogatja (képünk illusztráció)

Fotó: 123rf.com

„A Hévízi termelői piac megújítása a hagyományok jegyében” című projekt keretében egy új, többfunkciós használatot lehetővé tevő tér jött létre a városban, amely szervesen kapcsolódik a korábbi, belváros kialakítását célzó fejlesztésekhez és Hévíz város megújuló fejlesztéseihez.

A munkaterület 2020. november 6-i átadása után a kivitelezés folyamatos volt, 2021. december 6-án pedig megtörtént a műszaki átadás-átvétel. A használatba vételi eljárásra 2022 márciusában került sor. A beruházással hosszútávon biztosítható a helyi termelők megélhetését biztosító piac működése, a hazai és külföldi kereslet fenntartása.