Megújul a KeszthelyFeszt arculata és programsorozata

Forrás: turizmus.com

 2023. február 03. 14:13

A korábbiaknál nagyobb és minőségileg is megújuló rendezvénysorozatként tartják meg július 6–9. között a KeszthelyFest 2023 – LégyOTT! programjait a Veszprém-Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa támogatásával. A rendezvény idén 4 napos lesz a korábbi 3 helyett.

A nyitónap az idei évben csütörtök este lesz, így egy nappal előbb kezdődik a fesztivál. A KeszthelyFest több helyszínen zajlik majd egy időben. Kiemelt helyszín lesz a Festetics-kastély és teljesen új helyszínként szolgál a Klassz Kultbisztró és a Vivera Beach a Fő téren és a Balaton-partján egyaránt. Nagy koncertet a a Csík zenekar Presser Gáborral, az Első emelet és az R-GO. Ezek nyitányaként a fiatalok egyik kedvence, T. Danny lép fel, utánuk pedig Erős és Spigiboy, valamint Hamvai PG önálló szettekkel szórakoztatják majd a KeszthelyFest látogatóit. Napközben a LOKÁL PONT-on szolgáltatják a zenei aláfestést helyi DJ-k, amely szintén új helyszíne a rendezvénynek – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

A fiatalok különprogramokat kapnak idén a fesztiválon belül, a Vivera Beach önálló, Fő téri színpadára érkezik többek közt például K. Kevin, Dr. Brs és Krisz Rudi, de lesznek más meglepetés előadók is. A Viviera Beach Balaton-parton található bázisa külsős helyszínként funkcionál majd, ahol Bagossy Brothers Company-koncert és Lights!Off fesztivál várja a bulizni vágyókat.

A fesztivál koncertjei az elmúlt években is nagy tömegeket vonzottak

Fotó: KeszthelyFest

 

A gyermekek számára érkezik Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint az Iszkiri zenekar is, de lesz lehetőség sziklamászásra, arcfestésre, játékokra.

Az egészségtudatosság jegyében a családokat mentes főzősarok várja majd, ahol Herczeg T. Andrea és Vágó Piros rádiós műsorvezető készít mentes ételeket, akár a fesztiválozókkal közösen.

Az irodalom szintén újdonságként jelenik meg az idei KeszthelyFest programjában, melynek helyszíne a Fő téren található Klassz Kultbisztró lesz. A pódiumbeszélgetésen részt vesz Bán János író, műsorvezető, az M5 csatorna igazgatója és Piroch Gábor világhírű kaszkadőr, író. A Klassz Kultbisztróban történelmi és irodalmi, zenei kocsma kvízt is játszhatnak majd a fesztiválozók.

A divat világába is elkalauzolja a rendezvény a látogatóit. Schiffer Miklós nemzetközileg ismert divat- és stílustanácsadó elmeséli majd, hol is helyezkedik el hazánk a divat palettáján, valamint az érdeklődők híres hazai divattervezők divatbemutatóján is csemegézhetnek a ruhák közt.

A gyerekprogramokból sem hiányoznak majd a helyi előadók a KeszthelyFesten

Fotó: KeszthelyFest

 

Ahogy azt a korábbi években a fesztivállátogatók megszokhatták, a helyi zenekarok, előadók, borászok, éttermesek is részesei lesznek a fesztiválnak. A már megszokott ízek mellett idén az ételallergiásokra is gondolnak, így a kitelepülő gasztro kínálatban glutén- és laktózmentes fogásokat is találnak az arra érzékenyek.