Megújult a Sopron Régió weboldala

Forrás: turizmus.com

 2020. november 06. 12:47

Új weboldal mutatja be a Sopron–Fertő turisztikai térség számos attrakcióját. A komplex weboldal Sopron városa mellett 16 környező települést, annak szolgáltatóit és nevezetességeit is összefoglalja.

„Célunk volt egy letisztult, átlátható, felhasználóbarát felület létrehozása, ahol minden érdeklődő – korosztálytól függetlenül – megtalálhatja a számára érdekes programlehetőséget” – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóanyagában a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft.

Mint írják, az új honlap (visitsopron.com) nyitó oldalán az aktualitások mellett a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel egy külön biztonsági intézkedésekről szóló rész található, ahol a helyi múzeumok, turisztikai szolgáltatók előírásait foglalják össze, hogy mindenki, aki Sopronban látogat, az aktuális információt kapja meg és fel tudjon készülni.

A honlap nyitó oldala

Fotó: visitsopron.com

A honlap segítségével a látogató előzetesen kiválaszthatja az úti célt, ahol megismerheti az egyes városok, falvak történetét, ezenkívül azt is látja, milyen szállást, vendéglátóhelyet, nevezetességet kínál az adott település.

A Kalandozások menüpont alatt rengeteg hasznos tippet kaphatunk Sopron és környéke kínálta lehetőségekről, legyen szó egy- vagy többnapos kirándulási ötletekről, vezetett városi vagy erdei sétaútvonalakról. A túrák útvonalát térképen is jelölik, így látható a séta hossza és még az esetleges emelkedők is a túra során.

A gyermekekkel érkező családoknak egy csokorba gyűjtötték a kisebbek számára is érdekes ajánlatokat. Ezenkívül számos aktív élményt kínáló szabadidős tevékenységet fedezhet fel az oldal látogatója.

Újdonság az előző weboldalhoz képest az idegenvezetések online foglalási lehetősége is.
A Látnivalók menüpont egy Top 10-es listával kezdődik, de találunk itt titkos helyeket és számtalan érdekesebbnél érdekesebb történetet az ország műemlékekben 2. leggazdagabb városáról és a környékbeli látnivalókról is.

 

A Látnivalók menüpont letisztult dizájnja

Fotó: visitsopron.com

A programok, a szállások és a vendéglátóhelyek menüpontokat szűrő funkcióval látták el, hogy minél egyszerűbb és célirányos keresés legyen lehetséges a látogatók számára.

Nagy hangsúlyt fektettek a regionális termékek bemutatására, melyek Helyi ízek menüpont alatt kaptak szerepet.

Itt találhatóak a védjegyes termelők, receptgyűjtemény egy kis extrával fűszerezve, kóstolóhelyek és a manapság egyre inkább szerepet kapó „mindenmentes” étkezés körüli ajánlatok.

Lehetőség van kedvenc helyek kiválasztására, melyeket kis szívecskék megjelölésével tudunk összegyűjteni az egyes attrakcióknál. Ezeket elmenti a rendszer a mobiltelefonon, és amikor megérkezik a vendég Sopronba, már ez alapján tud tájékozódni, felkeresni a kiválasztott vendéglátóhelyet, nevezetességet vagy épp programot.

A Hasznos információk menüpont valóban hasznos információkat tartalmaz a városba érkező számára, aki megtudhatja például, hogyan jut el Sopronba, hol tud parkolni, hol talál szervizt, vásárlási lehetőséget, egészségügyi ellátást vagy bankot, de ebben a menüpontban található egy

Galéria is, amely e csodás vidék hangulatát mutatja be fotókkal és videókkal.

Az új oldallal beneveztek Az Év Holnapja 2020 pályázatra, melynek közönségszavazása november 26-án zárul. Ha tetszik Önnek az oldal, ITT tud rá szavazni.