Megújult a strand a Bánki-tó partján

Forrás: turizmus.com/MTI

 2021. június 10. 15:53

140 millió forintból újjászületett a Nógrád megyei Bánki-tó strandja, többek között gyerekpancsoló és játszótér jött létre, új burkolatot telepítettek, megújult a gyep és a növényzet.

Bánk község Nógrád megye legnagyobb turisztikai potenciállal rendelkező települése, valódi üdülőfalunak számít az 1970-es évek óta. Tava sokféle élményt kínál az ide látogatóknak a fürdéstől kezdve a modellhajóversenyen át a horgászatig.

Bánk turisztikai kínálati elemeinek meghatározó része a tó partján található Tó-Strand, Nógrád megye egyetlen engedéllyel rendelkező szabadvízi fürdőhelye.

A strand területén felfrissültek a zöldfelületek, megszépültek a kiszolgáló épületek, és immár igényes helyszínen tudnak az ide látogatók kikapcsolódni, lelassulni, élvezni a természet közelségét - tájékoztatta lapunkat a település polgármestere, Torma Andrea.

A főépületet részlegesen modernizálták, megújultak a burkolatok, a lépcső, a terasz, megoldották a megfelelő vízelvezetést. A gyermekpancsoló mellett gyermekjátszótér, teqball-asztal és húsz új napozóágy várja a fürdőzni vágyókat.

A strandon egy játszóteret is kialakítottak

Fotó: MTI/Komka Péter

Miután a strand szolgáltatásainak színvonala jelentősen emelkedik, a karbantartási költségek ezzel párhuzamosan szintén nőni fognak, ezért várhatóan emelkedni fognak a jegyárak.

Amennyiben az időjárás megengedi, június 11-én már nyitott kapukkal várja a vendégeket Bánk strandja.

Miután a természetes fürdőhelyek látogatásához nem szükséges védettségi igazolás, a strand szabadon látogatható lesz.

A Bánki-tó felülnézetből

Fotó: wikipedia.org/Jazzfesztivál

A strand csütörtöki ünnepélyes átadásán Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy a strandot családbarát módon tervezték, így a legkisebbek is élvezhetik a vizet, élményeket szerezhetnek az árnyékolt pancsolóban, a nagyobbak számára pedig a tó kínál sok lehetőséget.

Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy turisztikai célpontokkal rendelkező települések számára gazdasági lehetőség a vendéglátás és a szálláshelyek biztosítása. A strandberuházást méltatva beszélt az elindult és tervezett fejlesztésekről, ezek között említette a kerékpáros és bakancsos turizmus fejlesztését a Börzsöny térségében, és más adottságokat is kiemelt, mint a várak, zarándokutak, kilátók.