Megújult a várkert Siklóson

Forrás: MTI

 2021. november 04. 15:56

Új, korszerű, többfunkciós közpark jött létre Siklóson a helyi termelői piac otthonául is szolgáló várkert közelmúltban befejeződött, csaknem 400 millió forintos felújításával - közölte a Baranya Megyei Önkormányzat.

A helyhatóság közleménye szerint a közel ötvenezer négyzetméteres park Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 379 millió forintos támogatásából és a település 16 milliós saját erejéből megvalósuló fejlesztése keretében megújították a zöldterületeket, korszerű sétautakat építettek, játszóteret létesítettek és térfigyelő kamerarendszert telepítettek.

A várfal egyik bástyájában új átjárót alakítottak ki, amin keresztül elérhető a belváros és a projekt keretében létrehozott parkoló, ott egy töltőpontot is kialakítottak az elektromos meghajtású gépjárművek számára.
A Tenkes-hegy lábánál álló település várkertjében egy több mint négyszáz négyzetméteres szolgáltatóházat építettek, a helyi termelők számára pedig kialakítottak egy piacteret.

siklosivar

A közel ötvenezer négyzetméteres, a termelői piacnak is otthont adó park csaknem 400 millió forintból újult meg

Fotó: Siklósi vár

A közleményben Nagy Csaba térségi országgyűlési képviselőt idézve kiemelték, hogy Siklósnak a következő hétéves európai uniós pályázati ciklus is sok lehetőséget tartogat. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke úgy értékelt, hogy a fejlesztésnek köszönhetően Baranya még hangsúlyosabban jelenhet meg az ország turisztikai térképén.