Megújult arculattal várja a nyitást Hévíz

Forrás: turizmus.com

 2021. április 14. 09:55

A turizmust sújtó nehéz időszakot Hévíz a kommunikáció megújítására használta fel, amihez sok éves szakmai tapasztalatai mellett egy kreatív ügynökség külsős nézőpontját is segítségül hívta.

Elsődlegesen egy modernebb és fiatalosabb logó megalkotása és ez által egy Hévízre látogató fiatalosabb közönség elérése volt a cél, a meglévő célcsoport megtartása mellett – tájékoztatott a város turisztikai szervezete.

Az új stratégia fő üzenetei között nagyobb hangsúlyt kapott a fitt életszemlélet – a természet adta lehetőségeket kihasználva – , a „négyévszakosság", az élménygarancia, valamint a szabadidő-sportolási lehetőségek kiemelése.

 

Friss arculat a természettel összhangban

„A jól ismert tavirózsa szimbólumot – amely évtizedek óta Hévíz jelképeként él a belföldi turizmus és a gyógyfürdők iránt érdeklődők fejében – mindenképp meg akartuk tartani, de természetesen a kortárs trendeknek megfelelően csavartunk is rajta egyet.

A vízcseppek, amelyek a rózsa szirmait alkotják, és a kékeszöld árnyalatok egyaránt a tó és az azt körülvevő természeti környezet összefonódását jelképezik, ezzel is erősítve az egyik fő marketingüzenetet: Hévíz a tavon túl is számtalan programlehetőséget kínál, egész évben" – mondta el az új arculatról Szőke Ildikó, az Armadillo marketingügynökség art directora.

 

A Hévíz szeretetmárka továbbépítése

A város megújult kommunikációjában az eddig megszokott egészségturisztikai üzenetek mellett kiemelt jelentőséget kapott a „lelassulás" és a személyre szabott programkínálat is, amely különösen vonzó lehet a rohanó mindennapokból kiszakadni vágyó, ugyanakkor változatos kalandokat kedvelő közönség számára.

 

„Meg akarjuk mutatni, hogy Hévíz több mint egy tó – Hévíz, az élet és a kalandok forrása!" – mondta el Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. – Korántsem arról van szó, hogy szakítanánk az eddigi hagyományainkkal. Sokkal inkább továbbépítjük azt a szeretetmárkát, ahogyan Hévíz él a magyar emberek szívében. Szeretnénk, ha Hévíz és környéke a fiatalabb generációk, az aktív középkorúak számára is egyet jelentene a belföldi turizmus egyik legvonzóbb úti céljával, nem megfeledkezve számtalan törzsvendégünk és az „új" senior generáció igényeinek való teljes mértékű megfelelésről sem."

 

Hévízi értéke örök, de arca a világgal változik

Hévíz unikalitása, a Hévízi-tó gyógyító ereje, a páratlan természeti környezet nem véletlenül tette a várost és a környéket évszázadokon át népszerűvé.

Bár a trendek folyamatosan változnak, aki járt már Hévízen, tudja: Hévíz több mint a tó! A „slow turizmus" itt az jelenti, hogy van idő arra, ami fontos. Egészségesen élni, együtt nevetni, sétálni, jókat enni, szép helyekre ellátogatni, sportolni vagy épp a meleg vízben regenerálódni.

Ezt a sokszínűséget pedig érdemes sokféleképpen és újszerűen megmutatni a világnak. Az új arculat és az új kommunikációs stratégia a városnak ezeket az egymásra épül értékeit szeretné megmutatni, mert Hévíz és környéke egész évben vonzó úti cél.

„Full service ügynökségként, hosszú évek turisztikai területen szerzett tapasztalatával a hátunk mögött különösen testhezálló feladat volt ez számunkra. A szakmai kihívás mellett fontos volt a projekt érzelmi szála is, hiszen egy nehéz helyzetbe került iparágról beszélünk. .... Kicsit az is a feladatunk volt, hogy megmutassuk a napot a felhők mögött, vagy mondhatnám stílszerűen azt is: meglátni és felszínre hozni a Hévíz mélyében rejlő lehetőségeket" – mondta el Arany Gábor, az Armadillo reklámügynökség operatív igazgatója.

Az új arculat részben már visszatükröződik a város honlapján és új logójában, és még inkább látszódni fog marketingkampányaiban és a város rendezvényein.