Megújult az esztergomi bazilika előtti tér

Forrás: MTI

 2022. július 21. 09:20

Közel hétezer négyzetméteres területen újította fel az esztergomi bazilika előtti teret az önkormányzat, valamint egy Tourinform irodát telepített a tér közelébe - közölte a város polgármestere.

Hernádi Ádám elmondta, 307 millió forint pályázati támogatásból valósult meg a Bazilika előtti zöldfelület virágosítása, a közlekedőfelületek felújítása, az új utcabútorok és információs táblák kihelyezése, valamint a turisztikai pont létesítése a Várhegyen.

A felújítási munkák során 15 nagyméretű fát ültettek, 18 padot helyeztek ki, valamint nagyfelületű kertészeti munkákat végeztek el, az újrafüvesített terület nagysága is meghaladta a 4500 négyzetmétert.

esztergom_123rf

A projekt célja hogy a világörökségi várományos helyszín turisztikai és marketingértékét erősítse

Fotó: 123rf.com

A projekt célja, hogy világörökségi várományos helyszínként az esztergomi Várhegyen olyan fejlesztés valósuljon meg, amely tovább erősíti azt a turisztikai és marketingértéket, amely révén növekedhet a városba látogató és megszálló vendégek száma - ismertette a polgármester.

A fejlesztést Esztergom önkormányzata a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel és az "Esztergomi Turisztikai Nonprofit" Kft.-vel konzorciumban valósította meg.