Megújult az itthon.hu

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. június 02. 15:28

Megújult az itthon.hu weboldal fő menüsora, amely hasznos úti tippekkel, úticél-ötletekkel várja az üdülni vágyókat. A főszezon kezdetére időzített átalakulás célja az volt, hogy az utazni vágyó közönség minél gyorsabban és egyszerűbben juthasson az igényeinek megfelelő utazási információkhoz.

A társaság kiemelt célja, hogy egyre többen kapjanak kedvet hazánk megismeréséhez világszerte, ezért az MT Zrt. számos információval, úti tippel igyekszik segíteni a külföldi és belföldi lakosságot az utazási döntéseikben. A Magyar Turizmus Zrt. központi honlapjai (a magyar nyelvű www.itthon.hu és az angol nyelvű www.gotohungary.com) évente milliós nagyságrendű látogatottsággal büszkélkedhetnek, mint ahogyan a magyar és angol nyelvű Facebook oldalak (Élmény Itthon, illetve Hungary Tourism) kedvelőinek száma is napról napra emelkedik.

A Magyar Turizmus Zrt. célja, hogy az itthon.hu portál az első számú kiindulópont legyen a belföldi lakosság számára, amikor magyarországi utazást, kikapcsolódást terveznek, vagy programot keresnek a hétvégére. Éppen ezért a megújulást a főszezon kezdetére időzítettük. Az áttekinthetőbb menüsor könnyebbé és még élvezetesebbé teszi az olvasók számára a böngészést. Az egyes menüpontok struktúrája és tartalma is megújult: ennek kialakítása során arra törekedtünk, hogy minél inkább felhasználóbarát, egyszerű, jól értelmezhető és áttekinthető legyen. Az egyik fő változás, hogy nem csak turisztikai régiókra, hanem jellemző tájegységekre bontva is lehet úti célt keresni. Az „Úti tervek" menüpont alatt a pihenés, kikapcsolódás jellegét választhatják ki az érdeklődők, legyen szó akár kerékpározásról, gasztro- és bortúrákról, kalandparkokról vagy gyógybarlangokról. Az „Útitársakkal" menüpontban családi utazásokat tervezhetünk, de azok is hasznos információkat találnak itt, akik iskolás csoporttal kívánnak utazni, illetve akár az akadálymentes, akár az 50 év felettieknek ajánlott utazási formák iránt érdeklődnek. Az „Útravaló" menüpontban kiegészítő, utazási döntéseket és tervezést segítő alpontok találhatóak, beleértve a Társaság tematizált, aktuális kiadványait (pl. 52 túra – 52 hétvége, Családbarát fürdők, Magyar borvidékek), fotótárunkat és mobil applikációinkat is.

Fontos tudni, hogy a portál kereső-funkciójával a Nemzeti Turisztikai Adatbázisban kereshetünk, amely Magyarország legnagyobb turisztikai adatbázisa!

Az első „szabad vasárnap" apropóján idén tavasszal egy újdonság is felkerült az oldalra. Az MT Zrt. online rendezvénynaptárat indított, amelyen hétvégi úti tippeket, színvonalas programokat, tematikus ajánlókat, túralehetőségeket, SZÉP kártyás tippeket, Tourinform garantált programokat találhatunk. A www.itthon.hu/vasarnapiprogram címen elérhető felület minden vasárnapra mintegy 150 programot kínál.

A közösségi oldalak aktív használatával és a honlapok folyamatos korszerűsítésével a Magyar Turizmus Zrt. Magyarország innovatív, lendületes arcát kívánja bemutatni. A Társaság azon dolgozik, hogy a folyamatosan frissülő kínálat által tartalmas és élvezetes időtöltést biztosítson az oldalra látogatóknak. Az oldalról szintén elérhető, folyamatosan frissülő blogtartalmak között számos tematikus válogatás is található. Ezek segíthetnek a romantikus séta, vagy nyári fröccsözés helyszínét keresőknek, de azok is nyugodtan látogassanak el az oldalra, akik a borzongást, vagy a különleges helyszíneket részesítik előnyben.