Megújult helyszínen, rekordszámú résztvevővel indul szerdán a SZIN

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 27. 16:48

Az 51. SZIN-en tizenkét helyszínen több mint kétszáz produkciót – köztük hét világsztárt – láthat a közönség. A magyarországi fesztiválszezon záró eseménye az augusztus végi szegedi rendezvény, amely nagy valószínűséggel látogatócsúcsot állít fel.

Az önkormányzat részben uniós, részben saját forrásból 500 millió forintot fordított a rendezvénynek helyet adó Partfürdő fejlesztésére –mondta el a SZIN-sajtótájékoztatóján Botka László, Szeged polgármestere a szeged.hu cikke szerint.

A karácsonyi vásárban nagyon népszerűnek bizonyult óriáskerék is forog majd a SZIN-en

Fotó: szeged.hu

Teljes egészében felújították a terület elektronikus hálózatát, ami a korábbiaknál sokkal nagyobb biztonságot jelent a fesztiválnak is. Új transzformátorállomás szolgálja ki a Partfürdőt, így kiváltották azokat a korábban alkalmazott aggregátorokat, amelyek a nagyszínpadok áramigényét biztosították.

Korszerűsítették a közvilágítást, 92 energiatakarékos lámpát szereltek fel. Ezenkívül növelték a tusolók és a WC-k számát.

Az idei SZIN-en tizenkét helyszínen több mint kétszáz produkciót láthat a közönség, ezek között hét külföldi világsztár lép fel Szegeden. Újdonság, hogy a karácsonyi vásárban nagyon népszerűnek bizonyult óriáskereket is felállították a fesztiválon.

A polgármester elmondása szerint idén a tavalyinál egyharmaddal több vendéget tud fogadni a SZIN. Tavaly lépte át először a látogatószám a bűvös százezres számot, ám az utolsó két napon több ezren kívül rekedtek. Ilyen kellemetlenséggel idén nem kell számolni.