Megújult környezettel és szolgáltatásokkal nyit Mórahalom

Forrás: turizmus.com

 2021. május 10. 13:06

Megújulva nyitja ki kapuit a látogatók előtt a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház, a Kolo Kulturális Központ és az Ezer Év Parkja – adja hírül a város TDM szervezete, a Móra-Tourist Nonprofit Kft.

Mint írják, Mórahalom az utóbbi egy évben tapasztalt rendkívüli élethelyzet alatt számos ponton megújult és mindvégig azon dolgozott, hogy a megfelelő pillanatban készen álljon a nyitásra. Az utóbbi hónapokban arra készültek az intézmények, turisztikai szolgáltatók, hogy fogadhassák vendégeiket és az újranyitásra a korábbinál is jobb körülmények között kerüljön sor.

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő külön akciótervvel készült a nyitásra, hogy extra kedvezményekkel fogadhassa a pihenni és gyógyulni vágyókat. A 2020. november 11. után lejárt fürdőbelépők és a szállásadói kedvezmények felhasználási idejét meghosszabbították június 30-ig. Így ezekkel a jegyekkel bárki beléphet a fürdőbe még közel két hónapon keresztül.

Szintén régi és új vendégeik iránti elkötelezettségük jeléül a gyógyfürdő nem emel a belépődíjak árain ebben az évben, illetve már az első strandparti időpontja is megvan: a nyári szezont hivatalosan május 22-én nyitják a fürdőben egy fergeteges bulival.

A fürdő extra kedvezményekkel fogadja a pihenni és gyógyulni vágyókat

Fotó: Móra-Tourist Nonprofit Kft.

A fürdő valamennyi medencéjét és szaunáját üzembe helyezik, de kétségkívül a legjobban várt újdonság a Csendes Wellness Premium Spa Area megnyitása, mely új szintre emeli a relaxálás és feltöltődés fogalmát Mórahalmon. A 290 négyzetméterrel bővített csendes wellnessrészleget többek között 40 fős szaunával és hatalmas sófallal tették még különlegesebbé.

A Móra-Vitál Nonprofit Kft., a járás járóbeteg szakellátó központja idén ünnepli fennállásának 20 éves jubileumát. A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet kihirdetése alatt is folyamatosan elérhetőek a szakrendeléseik, a gyógytorna és a fizioterápiás ellátások. Önként vállalt feladatként pedig részt vesznek az oltóponti munkában is, mára már 2500 oltás beadását végezték el. Mindemellett magas színvonalú fürdőgyógyászati kezelésekkel, többféle wellnesskezeléssel és kádkezeléssel várják gyógyulni, pihenni vágyó betegeiket és vendégeiket.

A közkedvelt Mórahalom Városkártya kedvezményrendszere továbbra is él, ráadásul az utóbbi időszakban bővültek a lehetőségek és még több szolgáltató csatlakozott a programhoz. A kártya tulajdonosai Mórahalom 35 különböző pontján kaphatnak kedvezményeket, melyeket érdemes kihasználni akár helyi lakosként, akár turistaként regisztrálnak – emeli ki a közlemény.

A TDM szervezet a megváltozott vendégigényekre reagálva megújította programkínálatát is. Új élménycsomagjai és a különféle fürdőjegyek már webshopban is elérhetőek, ahol ráadásul SZÉP-kártyás fizetésre is lehetőség nyílik, a kártya bármely zsebéből.

A turisztikai szervezet partnereinél szállást foglaló vendégek meghosszabbított előszezoni akcióban június 30-ig találkozhatnak az évek óta sikeres 1000 Ft-os kedvezményes fürdőbelépővel. A rendszert a kényszerű leállás alatt digitális korszerűsítéssel papírmentessé tették, a Városkártyával könnyen elérhető és felhasználható.

Hetedik évadára készül a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház

Fotó: Móra-Tourist Nonprofit Kft.

Koncertek, lovas színház, kiemelt rendezvények

A közlemény felhívja  a figyelmet arra is, hogy májusban két kiemelt rendezvénye lesz a városnak. Május 23-án, pünkösdvasárnap a vajdasági Fokos Zenekar muzsikál az Ezer Év Parkjában, akik a dél-alföldi magyar tamburamuzsika lehető legszélesebb körben való megismertetésére vállalkoztak. A koncert a több elemből álló „Dallamok határok nélkül” című programsorozat része, melynek középpontjában a Kárpát-medence sokszínű magyar népzenéjének bemutatása áll.

Május 27-én a Kolo Kulturális Központ egy különleges koncerttel nyit. Mórahalmon először lép színpadra Dés László, hazánk érdemes művésze, számos felejthetetlen musical- és filmsláger szerzője.  Ezzel elindul az új időpontokra ütemezett koncertsorozat a Kolóban, ahol többek között Kamarás Iván és Illényi Katica is színpadra lép az ősz folyamán.

Hetedik évadára készül idén a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház, mely technikai hátterét illetően nagyot lépett előre. A szabadtéri színházi előadások mindegyike egy vadonatúj nézőtéren és egy szintén megújult színpadon lesz bemutatva a nyár folyamán. A „black box” kialakítású színpad, s a vele szemben lépcsőzetesen emelkedő lelátórendszer egyszerre szolgálja ki a néző kényelmi ízlését és az alkotók színházi igényeit. A lovardába megálmodott beruházás lehetővé teszi, hogy az élmény még kellemesebb és élvezhetőbb legyen a koncertek, musicalek és táncelőadások közben.