Repülő papírsárkányokkal, drónshow-val is újít idén a Balaton Sound

Forrás: turizmus.com

 2023. június 29. 08:53

Hatalmas sztárokkal, hajnalba nyúló partikkal, megújult látványvilággal, az elektronikus zenei műfajok változatosságával, vízparti helyszínekkel és VIP élményekkel várja a fesztiválozókat a Heineken Balaton Sound Zamárdiban június 28. és július 1. között.

A neves sztárfelhozatal mellett egy megújult vizuális köntösben éled újjá idén a fesztivál. A látványvilágot színesítik majd a fel-felbukkanó utcaszínházak, a levegőben repkedő papírsárkányok, illetve a vízparti kifutón három fashion designer csapat – Kata Szegedi, a TheFour és a NUBU – mutatja be kreációit különböző napokon. Emellett érkezik majd a drónshow, ahol előre programozott elemekből felépülő égi látványosságban többszáz mozgó drón, sok millió színösszeállításban rajzol alakzatokat Zamárdi egén – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Új helyszín a Soundon a Rádió1 Heineken Silver Beach Club, amely saját napozóstéggel és kényelmes lounge bútorokkal biztosítja az igazi Beach Club hangulatot. A korán ébredők itt csatlakozhatnak techno yoga órákra, éjjel pedig jön a Splash Party – azaz éjszakai fürdőzés a Balaton Sound betűk előtt, a nagyszínpad programja után.

A 2500 négyzetméteres Nagyszínpadon a 10 méter magas és 60 méter széles háttérszerkezetre egy 500 négyzetméteres, 1978 panelből álló ledfalat építettek, amely 250 show-lámpából álló fénytechnikával kiegészülve biztosítja a vizuális élményt. A B-stage felülete szintén 2500 négyzetméter, míg a Rádió1 Heineken Silver Beach Club egy 600 négyzetméteres stéggel nyúlik majd be a Balatonba.

A Balaton Sound idén megújult látványvilággal várja a fesztiválozókat

Fotó: Heineken Balaton Sound

 

És még a számoknál maradva: a szervezők a szabadstrand talajának védelme érdekében egyhektárnyi területet fedtek le talajtakarással, a látogatókat 600 vízöblítéses és 300 mobil wc, továbbá 200 vízöblítéses pissoir szolgálja ki.

A szervezők tájékoztatása szerint bővült a Balaton Sound biztonságos fesztiválozást segítő szakértői csapata is idén: Zacher Gábor toxikológus, Hevesi Kriszta szexuálpszichológus és Metzker Viktória DJ mellé – Safety First „nagykövetként” – csatlakozott Molnár István Jenő jogász, bűnmegelőzési szakértő és DJ Yamina, a biztonságos bulizás aktív szószólója. Ők helyszíni jelenléttel és segítségnyújtással is hozzájáruljanak a biztonságos fesztiválozáshoz. A Safety First program fontos, innovatív eleme továbbá a rendezvény alatt a Balaton Sound applikáción belül működő „Vészhelyzet gomb", amely lehetővé teszi, hogy a fesztiválozók könnyedén jelezhessék a szervezőknek, ha segítségre szorulnak, vagy ha problémás esetet észleltek.