Megújult Sopron Tourinform-irodája

Forrás: turizmus.com

 2020. július 06. 10:47

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával megújult Sopron Tourinform-irodája, amely mostantól korszerű, barátságos környezetben fogadja a turistákat.

A hazai Tourinform-hálózatot 1,8 millió turista látogatja évente, az országszerte zajló fejlesztések célja, hogy a térségek fogadószobájául szolgáló Tourinform-irodákban korszerű, barátságos, 21. századi körülményekkel találkozzanak a vendégek – adja hírül oldalán az MTÜ.

Mint írják, ezt a célt szolgálja a július 2-án bemutatott, jelentős felújításon átesett soproni Tourinform-iroda is. A Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kovács-Gazdag Nikoletta a sajtótájékoztatón elmondta: a soproni egyike azon hat Tourinform-irodának, amely elsőként újult meg az MTÜ fejlesztési programja keretében.

Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott: nagy örömükre szolgál, hogy mostantól megújult épület, komfortos környezet várja a Sopronba látogató turistákat. Mint elmondta, a turizmus az egyik legnagyobb elszenvedője a jelenlegi járványhelyzetnek, azonban mind az önkormányzat, mind a kormány azon dolgozik, hogy az infrastrukturális fejlesztések révén újult erővel, a korábbinál magasabb színvonalon térjen vissza az ágazat a rendes kerékvágásba.

Sopron kiemelt turisztikai térség, a kormányzati forrásokból megvalósuló fejlesztések – M85-ös gyorsforgalmi autóút, Fertő-program, a történelmi belváros megújulása – pedig mind-mind olyan előremutató projektek, melyek idővel még több turistát vonzanak a városba.

Sopron megújult Tourinform-irodája mostantól korszerű, barátságos környezetben fogadja a turistákat

Fotó: MTÜ

A tavaly meghirdetett Tourinform fejlesztési program országszerte zajlik, melynek köszönhetően több mint 100 Magyarországon működő Tourinform iroda újulhat meg. A most átadott soproni Tourinform mellett elkészült a keszthelyi és a zalakarosi iroda, és folyamatban van a tokaji és a hajdúszoboszlói Tourinform rekonstrukciója is. Még ebben az évben további 25 iroda újul meg, jövőre pedig tucatnyi másik iroda kap fejlesztési támogatást.

A Tourinform-irodák és információs pontok felújítására a kisfaludyprogram.hu weboldalon érhető el a pályázati kiírás, a konstrukció célja az irodák látogatói igényeknek megfelelő, magas színvonalú, egységes arculatú fejlesztése. Az összesen 450 millió forintos keretösszegre augusztus 28-ig lehet támogatási igényt benyújtani.