Megújulva várja a kirándulókat a Szilfa-tisztás a Pilisben

Forrás: turizmus.com

 2021. október 24. 10:29

A Pilisi Parkerdő Zrt. erdeiben idén számos kirándulóhelyen valósultak meg turisztikai fejlesztések a Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban, többek között Budakeszi határában, a Szilfa-tisztáson is.

Mostantól játszóvár, esőbeálló és pad-asztal garnitúrák várják a kirándulókat, a kikapcsolódásra, pihenésre vágyó családokat a Budai-hegység egyik klasszikus erdei tisztásán - közölte a Pilis Parkerdő Zrt.

A Budakeszihez közeli, egy hektáros Szilfa-tisztás – ahonnan kitűnő kilátás nyílik a János-hegyre és az Erzsébet-kilátóra – ideális és közkedvelt családi kirándulóhely a főváros körüli erdőkben. A nagy látogatottság egyben azzal is járt, hogy a tisztáson lévő, több évtizeddel ezelőtt kialakított infrastruktúra mára elhasználódott.

pilisiparkerdo

A fejlesztés egyik fő eleme a gyerekeknek számára épült új játszóvár

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

A Pilisi Parkerdő ezért megkezdte a Szilfa-tisztás megújítását, annak érdekében, hogy a kirándulók és természetjárók a 21. század elvárásainak megfelelő, a tisztás egyedi hangulatát is megőrző körülmények között pihenhessenek.

Mivel a kirándulóhelyet – amelytől sétatávolságra van a Budakeszi Vadaspark is –nagy számban látogatják családok, a fejlesztés egyik fő eleme a gyerekeknek számára épült új játszóvár, amely biztonságos és izgalmas játszóhelyet kínál az apróságoknak. A szülőknek, túrázóknak, erdei sétájukon itt megpihenőknek pedig új padok, asztalok és – tekintettel a Pilisi Parkerdő erdő területein egyre népszerűbb, évente 1,5 milliót is meghaladó bringás látogatási alkalomra – kerékpártárolók állnak rendelkezésre ezen az egyedi hangulatú erdei tisztáson.

pilisiparkerdo

A szülőknek, túrázóknak, erdei sétájukon itt megpihenőknek új padok, asztalok kerültek kihelyezésre

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

A beruházás a Magyar Természetjáró Szövetség koordinálásában, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel konzorciumi együttműködésben valósult meg 16 millió forintból.

Az átadó eseményen részt vett Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Seregi János, a Magyar Természetjáró Szövetség elnökhelyettese, Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, valamint Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő vezérigazgatója.