Megvalósul az amerikai álom?

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 21. 15:30

Akár hónapokig is lehet majd bolyongani a Manhattan közelében hamarosan megnyíló American Dream megatémaparkban anélkül, hogy elhagynánk annak területét.

A hatalmas létesítmény október 25-én nyílik meg East Rutherfordban, New Jersey államban. Ez a páratlan, ember alkotta komplexum egy témapark, egy vízi vidámpark és egy hatalmas bevásárlóközpont ötvözete.  A stílus, a szórakozás és a gasztronómia gigantikus „temploma” mindössze néhány mérföldnyire található  New York állam határától, illetve a Newark repülőtértől - írja a Travel and Leisure.

A 16 hektáros terület a legkülönfélébb szórakozási formákat nyújtja, a vízi parkoktól és wellnessközpontoktól a hullámvasútig és a vidámparkig, nem beszélve a bevásárló-központról, szállodák és éttermek tucatjáról.

Az új Nickelodeon Universe vidámpark elsősorban a kicsiket fogja elkápráztatni, míg a DreamWorks Water Park a felnőtteket.

A 16 hektáros terület a legkülönfélébb szórakozási formákat nyújtja a látogatónak

Fotó: americandream.com

Az új vízi parkban – miközben lubickolunk a medencében és szürcsöljük a felszolgált italokat – gyönyörködhetünk a csillagos égben, ugyanis az épület teteje üvegből készült. Persze egy része elhúzható, tehát nincs akadálya a barnulásnak sem. Lehet kabinokat bérelni, ha valaki nem az American Dream valamelyik szállodájában lakik.

A komplexum a világ első fedett Big Snow sí- és snowboard-központjával büszkélkedhet, beleértve egy faházat a különféle après-sí programokhoz. Ha éppen nem hoztunk magunkkal sílécet, vagy snowboardot, semmi gond, lehet bérelni is, akárcsak síöltözéket. Egy nemzeti jéghoki bajnokságot is le lehetne itt bonyolítani, annyira profi a hokipálya.

De ha valaki golfozni szeretne, akkor az Angry Birds témájú, 18 lyukú golfpályán megteheti. Elsősorban a gyerekek fognak örülni a nyuszitanyának és a madárháznak. Ha mindez nem lenne elég, akkor egy hatalmas akvárium, egy hipermodern mozi vagy egy Legoland nyújt élményeket a másfajta időtöltést keresőknek.

Az American Dream koncerteknek is teret biztosít

Fotó: americandream.com

Aki a shoppingolásban leli örömét, az a világmárkák közül válogathat. Mintha a Fifth Avenue kirakatait néznénk: üzletet nyit itt majd többek között a Hermès és a Moncler. De Audrey Hepburn – illetve Holly Golightly – is jól érezné itt magát, hiszen lesz itt üzlete a Tiffanynak is.

Az ide látogatóknak több mint 100 féle étkezési lehetőséget kínálnak, jelen lesz számos gyorsétteremlánc, kóser vendéglő, no meg egy élelmiszercsarnok is.

Most már csak az odajutást kell megoldani – de a beruházók erre is gondoltak. Egyelőre 30 ezer autónak biztosítottak parkolóhelyet, de az American Dream tömegközlekedéssel is megközelíthető.

Kapcsolódó cikkek