Megvan a Tour de Hongrie 2018 útvonala

Forrás: turizmus.com

 2018. február 27. 10:25

A Tour de Hongrie 2018-ban augusztus 14-én rajtol, a mezőny hat versenynap alatt tíz megyét érintve 800 kilométert tesz meg a budapesti befutóig.

A Tour de Hongrie szervezőbizottsága a 2016-ban pályázó települések közül sportszakmai és turisztikai szempontokat is szem előtt tartva választotta ki azokat a helyszíneket, amelyek a 2018-as – immár egy kategóriával magasabb szintre lépő – Magyar Körverseny programjába kerültek. A szervezők célja továbbra is az, hogy a Tour de Hongrie néhány éven belül Közép-Európa egyik meghatározó versenyévé váljon, olyan eseménnyé, amelyen a legnagyobb körversenyek, a Tour de France, a Giro d’Italia vagy a Vuelta a Espana menői is részt vesznek, és amelyet élőben közvetítenek a kontinens sportcsatornái.

Az útvonalat – rendhagyó módon – először az M4Sport élő műsorában, a Sportreggeliben mutatta be a nagyközönségnek Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnöke. A tervek szerint itthon a sportcsatorna tűzi majd műsorára a nemzeti körversenyt, s annak szakaszairól élőben közvetít majd. A stúdió vendége volt Dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, valamint Szilasi László, a Tour de Hongrie versenyigazgatója, és a műsorban az érintett városok vezető képviselői is köszöntötték a nemzetközi eseményt.

Fotó: turizmus.com

A 2018-AS TOUR DE HONGRIE PROGRAMJA

Augusztus 14. (kedd):
Prológ, egyéni időfutam, Siófok (4 km)
Augusztus 15. (szerda): 1. szakasz, Balatonalmádi–Keszthely (160 km)
Augusztus 16. (csütörtök): 2. szakasz, Velence–Székesfehérvár (170 km)
Augusztus 17. (péntek): 3. szakasz, Cegléd–Hajdúszoboszló (210 km)
Augusztus 18. (szombat): 4. szakasz, Karcag–Miskolc (178 km)
Augusztus 19. (vasárnap): 5. szakasz, Budapest–Budapest (78 km)

A 2018-as Tour de Hongrie hatnapos programja során 800 kilométert teljesít majd a mezőny, amely útja során tíz megyén és száz településen teker majd át.

„Tervezett döntés volt, hogy a Magyar Körverseny egy kategóriát lép előre – mondta Dr. Princzinger Péter. – A Magyar Kerékpáros Szövetség célja, hogy minél több olyan nemzetközi eseményt rendezzen, amely szerepel a nemzetközi naptárban, és ez az összes szakágra igaz nem csak az országútira. A magasabb kategória rangosabb csapatokat, izgalmasabb küzdelmet hozhat, amit nagyobb médiafigyelem kísérhet. Ha ezt sikerül elérnünk, az nemcsak a kerékpársport, hanem Magyarország láthatóságát is segíti.”

„A Tour de Hongrie évről évre egyre erősebb verseny, örülök, hogy ennek részese lehetek, hiszen ez a verseny is hozzájárul, hogy a magyar kerékpárosok felzárkózzanak a világ élvonalához – vélekedett Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztos. – Persze a Tour nemcsak egy kerékpárverseny, nagyszerű lehetőséget kínál az országmarketing számára is, meg tudjuk mutatni a legszebb városainkat, tájainkat, történelmi nevezetességeinket a nagyvilágnak.”