Megvannak a TripAdvisor győztes úti céljai

Forrás: turizmus.com

 2018. március 23. 10:08

A világ három legjobb úti célja Európában van: Párizs, London és Róma. Budapest a kontinens városai között a 11. helyen végzett.

A Travellers’ Choice-díj a TripAdvisor megbízhatósági tanúsítványa, amelyet az utazók döntése alapján ítélnek oda. Ez is egy szubjektív lista, bizonyára sokan megkérdőjelezik majd az eredményeket, mégis érdemes megnézni, ha nem is kell messzemenő következtetést levonni belőle.

Idén a világversenyben az európai desztinációk taroltak, a francia, a brit és az olasz főváros után a negyedik helyen ugyan az indonéziai Bali szigete végzett, ám az ötödik már megint az öreg kontinenshez tartozik: Kréta szigete.

Ezt követően Barcelona és Prága következik, a nyolcadik és kilencedik helyen a marokkói Marrákes és a törökországi Isztambul végzett, és az amerikai kontinensről csak a 10. helyre férkőzött be az ottani sztár, New York City.

Párizs fényei

Fotó: turizmus.com

A következő tízesben a thaiföldi Phuket, a vietnami Hanoi és a kambodzsai Siem Reap már igazi egzotikumok, majd következik a karibi térségből Jamaica és a mexikói föveny, a Playa del Carmen. Portugália fővárosa, Lisszabon a 14. helyen végzett, a feltörekvő Dubaj (Egyesült Arab Emírségek) a 15., majd következik a japán főváros, Tokió, Nepál fővárosa, Katmandu, és az első húsz helyezettet a Kínához tartozó Hongkong zárja.

Európa legnépszerűbb városai

Az európai városok sorrendjében a TripAdvisor utazói szerint Budapest a 11. helyen végzett.

1. Párizs

2. London

3. Róma

4. Barcelona

5. Prága

6. Isztambul

7. Lisszabon

8. Firenze

9. Velence

10. Amszterdam

11. Budapest

12. Berlin