Megyei turisztikai szervezetet hozna létre Csongrád-Csanád

Forrás: MTI

 2020. július 16. 17:14

A turizmust tekinti a helyi gazdaság egyik húzóágazatának a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat – hangsúlyozta a megyei önkormányzat alelnöke csütörtökön Makón.

Csáki Béla egy magyar-szerb idegenforgalmi projekt sajtótájékoztatóján elmondta: a megyei vezetés a közös promóciós tevékenység érdekében a helyi szereplőkkel összefogva megyei turisztikai szervezet létrehozását tervezi.
Az alelnök kiemelkedő fejlődési lehetőséget lát a vízi turizmusban a Tiszán, a Maroson és a Körösökön. Ehhez szerinte az infrastruktúra fejlesztésére, valamint a vízitúrákat szervező szereplők közötti együttműködésre lenne szükség.

Az elkészült kerékpárutakból, a kerékpározható gátakból, valamint a kis forgalmú mellékutakból egységes hálózatot hoznának létre. Pályázati forrásból, az önkormányzat koordinálásában épül a Szeged és Ópusztaszer közötti kerékpárút, és hamarosan elkészülhet a Csanádpalotát Mezőhegyessel összekapcsoló út is – közölte.

Fürdőzők a Körös-toroki strandon

Fotó: Facebook/Körös-torok

A következő uniós ciklus fontos beruházásának nevezte a Szeged és Kecskemét közötti, csaknem száz kilométeres kerékpárút hiányzó részeinek megépítését, az 55-ös úttal párhuzamosan futó út M5-ös autópálya fölött átvezető, 1,5 kilométeres szakaszának kialakítását, valamint a balesetveszély megszüntetését Csongrád és Szentes között a hídon.

Kitért arra, hogy a megyei önkormányzat a Vajdasági Turisztikai Szervezettel indította el A Tisza-régió kulturális és természeti turizmusának integrált fejlesztése című közös projektet. A kezdeményezés célja a hasonló adottságokkal bíró két határ menti régió közötti kapcsolatok erősítése. Ennek érdekében közös turizmusfejlesztési stratégia készült, az utazás tervezését segítő turisztikai adatbázist hoztak létre, amely elérhető a projekt magyar, szerb és angol nyelvű honlapján, valamint egy mobilalkalmazás is készül. Emellett olyan tematikus utakat is terveznek, amelyeket fel tudnak ajánlani az idelátogatók számára.