Már keresik az Év balatoni házát

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2021. október 26. 16:13

Megjelent a pályázati kiírás az Év balatoni háza cím elnyerésére. A Balatoni Szövetség és a Nők a Balatonért Egyesület felhívására lakóház-, üdülőingatlan-tulajdonosok, illetve középület-fenntartók nyújthatnak be pályázatot.

A térség minőségi építészetének népszerűsítése és megismertetése a célja idén is a Balatoni Szövetség (BSZ) és a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) pályázatának, amelyet – ahogyan a korábbi években – idén is támogat a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága.

A pályázat kiírói azokat a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területén található építménnyel rendelkező tulajdonosokat vagy fenntartókat szólítják meg az építészetesztétikai versennyel, akik 2013. január 1. után vették használatba ingatlanjukat. A szerkesztőségünknek is megküldött pályázati kiírás alapján:Pályázni a korábbi évekéhez hasonlóan az Év balatoni lakóháza, középülete, nyaralóingatlana vagy gazdasági épülete cím elnyerésére lehet, egészen 2021. december 15-ig.A három kategória első helyezettje egymillió forint pályadíjon osztozhat. A beérkezett pályamunkákat (megvalósult épületek tervei, az épületről és környezetéről készült fotók) a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Balatont közrefogó három megye főépítészeiből álló zsűri bírálja el. A pályázatra elektronikus úton lehet nevezni. A kiírás részletei a pályázat hivatalos honlapján érhetőek el.

Az Év balatoni középülete címet nyerte el 2020-ban a tihanyi kikötő épülete

Fotó: 123rf

A múlt évben a dörgicsei Trombitásház, a mindszentkállai Borház, a badacsonyi Hableány étterem, illetve középület kategóriában a tihanyi kikötő épülete, a félszigeti település Civilek háza, és a füredi uszoda tervezője nyerte el a legszebb épület címet.