Melyik országból hova nem lehet utazni a koronavírus miatt?

Forrás: turizmus.com

 2020. március 06. 16:43

Napról napra érkeznek arról hírek, hogy mely országok milyen utazási korlátozásokat vezettek be a koronavírus-járvány miatt. A IATA országokra bontott nyilvántartást vezet arról, hogy mely indulási országok szerepelnek az egyes úti célok tiltólistáján.

Sok állam döntött már úgy, hogy az elmúlt 14 napban Kínában és Olaszországban járt embereket egyáltalán nem engedi be a határain. Mások listázzák, hogy mely országokból érkezők nem kívánatosak az ottani koronavírus-fertőzöttek növekvő száma miatt.

Pénteki hír, hogy Magyarország határozatlan időre felfüggesztette az iráni állampolgárok számára a magyar vízum kiadását. Nemcsak a három nálunk tanuló iráni fertőzött miatt döntöttek így, hanem azért is, mert Iránban rohamosan növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma.

Korábban, szerdán Izrael jelentette be, hogy nem utazhatnak be turisták Németországból, Svájcból, Franciaországból, Spanyolországból és Ausztriából.

Mindenképpen fontos tehát tájékozódni indulás előtt az egyes országok aktuális beutazási feltételeiről, az esedékes járatok tényleges indulásáról.

A legnagyobb utazásszervező

Fotó:  pixabay.com

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának oldalán kívül érdemes figyelni a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség oldalát is, a IATA országokra bontott és folyamatosan frissített listát vezet arról, hogy melyik állam milyen korlátozásokat vezetett be. Innen tájékozódhatnak az utazni szándékozók többek között arról, hogy mely indulási országok szerepelnek tiltólistán az egyes úti célokban.