Menjen fürdőbe a SZÉP-kártyáján maradt pénzből!

Forrás: turizmus.com

 2016. május 09. 10:52

Május végéig fel kell használni a SZÉP-kártyákra 2014-ben feltöltött összegeket, különben elvesztik a kártyatulajdonosok a pénzt – hívja fel a figyelmet a Magyar Fürdőszövetség, amely szerint a jellemzően kis összeg elég lehet akár egy családi fürdőbelépőre.

Az elmúlt évek tapasztalata, hogy a kártyákon kis összegben maradtak meg feltöltések, melyek komolyabb utazásra már nem fordíthatók, azonban a pár ezer, vagy néhány tízezer forint értékű összegeket maradéktalanul fel lehet használni a hazai fürdőkben. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a fürdőszolgáltatások mindhárom zsebből fizethetők, így könnyen összehozható a családi fürdőjegyek összege – írja a Magyar Fürdőszövetség közleményében.

Gyerekmedence a hajdúszoboszlói Hungarospa strandján

Gyerekmedence a hajdúszoboszlói Hungarospa strandján

 

A szövetség felmérése alapján a Széchenyi Pihenőkártyával fizetett szolgáltatások bevételaránya 10,4 százalék volt átlagosan a hazai fürdőkben, igazolva a SZÉP-kártya jelentőségét a fürdőszolgáltatások körében. A kártya továbbra is népszerű a fürdőkben, felhasználása 2015-ben 13,8 százalékkal bővült. A kisebb kapacitású, főként szezonális fürdőkben pedig ennél is jobban, 16 százalékkal emelkedett a SZÉP-forgalom. Átlagosan 42 millió forint értékben költöttek pihenőkártyával a fürdőkben az elmúlt évben, azonban több helyen ez az összeg meghaladta a 200 millió forintot.

A Magyar Fürdőszövetség közleménye kitér a cafeteriarendszer változására is. Mint fogalmaztak, aggodalomra adhat okot, ha a fürdők árbevételének mintegy 10 százalékát képező SZÉP-kártya-forgalom rendszere sérül. A szabályozás kis mértékű változtatása is komoly, a fürdők üzemeltetésére is hatással levő, bevételkiesést okozhat. A szövetség ezért határozottan kiáll a fürdőszolgáltatásokat érintő fizetési mód változatlanul történő fenntartása mellett, mely a jelenlegi mindhárom alszámláról biztosítja a fürdőszolgáltatások térítését.