Mese, életerő, művészet – Hétágfa tanösvény Kistótfalu

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 24. 08:07

Szeptember 19-én adják át a Villányi-hegység északi részén található Kistótfaluból a Hétágfa Ligetig vezető Hétágfa tanösvényt, melynek állomásai a természettel való tudatos kapcsolat kialakítását segítik.

A Hétágfa Egyesület tagjai 2014 óta zajló pécsi programjaik mellett kezdték felépíteni bázisukat a természetben. „Gyüttmentekként" egy gyönyörű környezetben megbúvó ökokertet és közösségi teret működtetnek Kistótfalu határában, a Hétágfa Ligetben, e programhelyszínt a tanösvény végállomásaként is megismerhetik a tanösvény látogatók. Kistótfalu különleges látnivalója elerdősült pincesora. A tanösvény útvonala ezen a térképen látható.

A tanösvényt felkereső látogatókat a helyszíni információs táblák mellett telefonra letölthető teljeskörű tartalom várja.

Családdal, barátokkal, gyerekekkel, de akár egyedül is végigjárható a tanösvény

Fotó: Hétágfa Egyesület

Az állomások a természet alap elemeinek (föld, a víz, a fa, a levegő és a tűz) analógiájára épülnek.

A tanösvényen öt különböző tematika fut végig, a túrázók ezek közül választhatják ki a kedvükre valót. A település történetével foglalkozik az első, a környezettudatossággal a második tematika. A gyerekeket és a játékos szülőket játékos feladványokkal tarkított meseösvény várja. A természetművészeti ösvényen a természet a múzsa és az alapanyag.

Az ötödik, az életerő ösvény három részből áll: szabadban is végezhető jógagyakorlatokból, meditációból és életrendező kérdésekből.

A koncentráltságot célzó, csendes elvonulásként bejárható ösvény nem gyerekeknek, hanem tudatos fiataloknak, felnőtteknek szól.

A tanösvény hivatalos átadására és bejárására szeptember 19-én délután háromkor kerül sor.