Meseösvényeken fedezhetjük fel a Budapest környéki erdőket

Forrás: turizmus.com

 2023. július 12. 12:25

Tíz új digitális meseösvény teszi még izgalmasabbá a Budapest környéki erdők megismerését.

Az Aktív Magyarország és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös fejlesztésének eredményeként megelevenedik a Parkerdő címerállata, Oszi, a kis holló, aki izgalmas kalandokon keresztül a kirándulókkal együtt ismeri meg az erdő állatait és növényeit.

Ehhez az ingyenesen letölthető Digitális Vándor alkalmazás adja a hátteret, amely az új útvonalakkal együtt már több mint hetven digitális ösvényen kalauzol szerte az országban. A meseösvények végigjárásáért pedig valódi ajándékokat is kaphatnak a leglelkesebb túrázók.

A tíz új ösvényt Oszi, a Corvus El Rey hollódinasztia tagja fogja össze. Hozzá csatlakozik a látogató, és vele fedezi fel az erdők-mezők-vizek világát. A kis holló feladata, hogy az erdőben élő állatok életét segítse. Ehhez viszont még sokat kell tanulnia, nagyapja, a mindentudó Ottokár segít neki ebben.

A természetjárók két holló, Oszi és Ottokár segítségével ismerhetik meg a főváros környéki erdőket

Fotó: Aktív Magyarország

Visegrádtól az érdi Beliczay-szigetig változatos tájakat mutat meg a tíz ösvény. A közkedvelt Holdvilág-árok ugyanolyan izgalmas kalandokat tartogat, mint a kevesek által ismert Hirsch-orom a Pilis szívében.

Oszi viszont nem csak a telefonok képernyőjén él: a kamaraerdei ösvény történetét képregényben is élvezhetik a fiatalok. A kiadványt a Budakeszi Vadasparkban vagy az Aktív Magyarország kitelepülésein lehet ingyenesen beszerezni. A kalandorok kitartását ajándékkal jutalmazzák. Öt ösvény bejárásáért egy Oszi-kitűzőt és egy Budakeszi Vadasparkba szóló belépőt lehet kapni, melyet a Vadasparknál lehet beváltani az öt ösvényt igazoló digitális kitűző felmutatásával.

A Digitális Vándor ingyenes applikáció már több mint 70 ösvénnyel várja a természetjárókat az ország minden pontján – és ez a lista folyamatosan bővül. A látogató minden esetben egy hosszabb-rövidebb sétát tesz, ami során különböző állomásokon kap érdekes információkat, old meg feladatokat, vagy akár találkozik állatokkal, mesebeli lényekkel a telefonja képernyőjén.

Az alkalmazás Android és IOS rendszerben egyaránt letölthető.