Mesterművek Fellinitől és Nino Rotától a Margitszigeten

Forrás: turizmus.com

 2020. július 28. 14:54

100 éve, 1920. január 20-án született Federico Fellini, az Édes élet és az Országúton rendezőmestere. Születésének centenáriumáról a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is megemlékeznek.

Federico Fellini az egyik legnagyobb olasz filmes, akit első olaszként jelöltek rendezői Oscar-díjra, s négy alkotása is nyert a legjobb külföldi filmek között. A művész-rendező nevét világszerte számtalan intézmény őrzi, Budapesten a többi közt moziterem és a Római Kultúrbisztró.

Fellinit rendező-festőnek is nevezték. A halhatatlan mesterre filmjeinek állandó hangfestője, Nino Rota filmzenéivel emlékeznek a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Július 30-án (csütörtökön) egy nagyszabású, vizuális látvánnyal, filmrészletekkel kísért film-zene koncerttel kedveskednek a filmek rajongóinak. A koncert csak egy alkalommal és csak a Margitszigeten kerül előadásra!

A különleges koncert helyszíne, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Fotó: BFTK

A Margitszigeti filmzenekoncerten a Hámori Máté vezette, fiatalos és dinamikus repertoárjáról is ismert Óbudai Danubia Zenekart a zeneszerző, Nino Rota unokaöccse, Marcello Rota vezényli. A családi érték-örökség ápolásában jelentős részt vállaló zenész-karmestert a koncert programjának összeállítójaként és a zenei élmény autentikus közvetítőjeként köszöntheti a magyar közönség.

A koncerten fellép Cristina Mosca olasz szoprán, aki az operaszerepei mellett szívesen vesz részt színházi produkciókban, különleges formációk, újfajta kezdeményezések előadásaiban.