Mi a vonzó Budapestben?

Forrás: turizmus.com

 2017. július 25. 16:18

Budapest tökéletes hétvégi program – állítja Mans Ivarsson, a Dagens Nyheter svéd napilap utazási mellékletének egyik szerzője, egész kolumnás cikkének bevezetőjében.

A lepusztult, lerobbant házak, a romkocsmák, a belle epoque kora romantikus a külföldiek számára, amennyiben tiszta a mosdó, elfogadhatóak a szállodaárak és nem csapják be őket. Az épületek, a szecesszió és az art deco különös vonzerővel bírnak. A New York Cafe-t is ebből a szempontból említi a szerző.

Külön kitér a Corinthia Hotel Budapestre – megemlítve a pontos címét és a szobaárakat – , utalva az 1896-os születésű épület történetére és arra, hogy mennyire szép a Grand Budapest Hotel hollywoodi hangulatát idéző palota. A Palazzo Zichyt szintén kiemeli az újságíró.

A szerző a New York Cafe-t is méltatja cikkében

 

A turista oda megy, és azért lelkesedik, ahova viszik, illetve amit megmutatnak neki, és amiről egyáltalán tudomást szerez.

A szerző szerint a fürdők – elsősorban a Széchenyi – nagy élmény marad, a Halászbástya és a Vár úgyszintén. A Fővám téri csarnok egzotikus kaland, a Gozsdu udvar zegzugai, kis üzletei, antikvitás piaca szintén emlékezetesek maradnak a turista számára.

Természetesen a gasztronómia sem marad ki, mint vonzerő. Kár, hogy a magyar borokról keveset tud a szerző.