Miért is lett Varsó 2023 legjobb európai desztinációja?

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. november 02. 14:40

Ha Lengyelország szóba kerül, egész biztosan mindenkinek Krakkó jut elsőre az eszébe, és hiába Varsó az ország fővárosa, nem tudunk róla eleget, pedig egy óra alatt ott is lehetünk ebben a pezsgő, izgalmas és változatos metropoliszban. De mi teszi olyan vonzóvá? Lássuk csak!

Varsóban mindenki megtalálhatja az igazán kedvére való látnivalókat. Ha valaki klasszikus óvárosi környezetre vágyik, elmehet megnézni a Királyi Várat, vagy elsétálhat a Łazienki parkba, ha viszont inkább a modern, pezsgő, manhattani érzést keresi, felmehet a Kultúra és Tudomány Palotájának 30. emeletén található Kilátóteraszra, ahonnan lélegzetelállító körpanoráma tárul elénk a városra és Európa legmagasabb épületére!

A Łazienki park ősszel is lélegzetelállító színekben pompázik

Fotó: Lengyel Idegenforgalmi Szervezet

Ha nyitottak vagyunk érdekes múzeumokra, ne hagyjuk ki a régi lengyel, sőt magyar neon feliratokat bemutató Neon Múzeumot, amely világszinten is ritkaságnak számít, és remek fotóhelyszín is egyben!

A Neon Múzeum világszinten is ritkaságnak számít

Fotó: Lengyel Idegenforgalmi Szervezet

Lengyelország élen jár a régi gyárépületek revitalizációjában. Ilyen hely a régi vodkagyárból újjáépített Koneser, ami tökéletes választás akkor, ha igazán menő helyen szeretnénk vásárolni, kávézni, vagy akár beugrani egy üzleti ebédre. A várost kettészelő Visztulától nem messze fekvő bevásárlóközpont épületegyüttesének impozáns üzletei között irodákat, kiállítótereket, múzeumokat is találunk, mint az igazán csalogató Lengyel Vodka Múzeum, ahol megtudhatjuk, miből készülhet vodka, miért is tartozik annyira a lengyel kultúrához, de a legjobb, hogy természetesen nemcsak nézni, de kóstolni is lehet!

A régi vodkagyárból újjáépített Koneser

Fotó: Lengyel Idegenforgalmi Szervezet

Július óta Varsó büszkélkedhet Michelin csillagos étteremmel és Bib Gourmand elismeréssel is, ráadásul ötezer forint körüli összegért már ebédmenüt is próbálhatunk ezekben az éttermekben. Ha családdal utazunk, akár fél napot is eltölthetünk a Kopernikusz Tudományos központban, ahol interaktív térben ismerkedhetünk a tudománnyal, de a legjobb bulihangulatot, a legkreatívabb falfestményeket (murálokat) és a legjobb bárokat biztosan a Prága negyedben találjuk majd meg.

Varsó classic: az Óváros piactere

Fotó: Lengyel Idegenforgalmi Szervezet

Érdemes adni egy esélyt Lengyelországnak, és a folyamatosan megújuló Varsónak, kellemesen fogunk csalódni. Varsó élhető, változatos, friss és kreatív. További részletek: www.lengyelorszag.travel, facebook.com/lengyelorszag.travel.

(X)