Míg New York küzd, Floridában újranyitottak strandokat

Forrás: MTI

 2020. április 21. 13:45

Miközben New York államban még mindig sok a vírus okozta halálos áldozat, Florida állam egyes tengerparti strandjait újranyitották.

Andrew Cuomo kormányzó hétfőn hangsúlyozta: New York államnak szüksége van a szövetségi kormányzat segítségére is. Felvetette, hogy a gazdaságélénkítő csomagtervben biztosítani kellene a járvány frontvonalában küzdő egészségügyi dolgozóknak járó veszélyességi pótlékot is.

A kormányzó bejelentette azt is, hogy New York államban mintegy 20 kórházban gyógyítják a Covid-19-ben szenvedőket hidroxi-klorokinnal, azzal az egyesek által vitatott szerrel, amelyet malária vagy súlyos autoimmun betegségek – mint például a lupus vagy a reumatoid artritisz – kezelésére alkalmaznak.

Enyhülnek a korlátozások Floridában, újranyitottak néhány strandot

Fotó: Pixabay

Ugyanakkor Florida északkeleti partvidékén már a hétvégén megnyitottak egyes strandokat, és Ron DeSantis kormányzó további könnyítéseket jelentett be. Mindazonáltal felhívta a figyelmet arra, hogy a tengerparton is kötelező betartani a társadalmi távolságtartás szabályait, és érvényben maradnak a nagyobb összejöveteleket tiltó előírások is.

Kapcsolódó cikkek

Amerika a karosszékből

2020. április 06.