Mikulás Regatta és piknik Balatonlellén

Forrás: turizmus.com

 2017. december 06. 11:11

A nagy hideg ellenére rekord számú, 21 egység nevezett a Téli Vitorlás Versenysorozat első versenyére, a Mikulás Regattára.

Hideg, de ragyogó időben, enyhe szélben rendezték meg a II. Mikulás Regatta vitorlásversenyt december első hétvégéjén Balatonlellén. Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a téli vitorlásversenyzés iránt, idén 17 egység ONE Design osztályban, Elan 310-es vitorláshajókkal mérte össze tudását három fordulóban, míg 4 egység Open osztályban indult.

“A csípős hideg ellenére nagyon jól érzetük magunkat, jó kis verseny volt, nem bántuk meg, hogy eljöttünk fagyoskodni” - mondta Németh András, aki életében először indult vitorlásversenyen. A BL YachtClub ügyvezetője, Tóth Balázs elégedett a résztvevők számával. “Idén jubilál a téli vitorlás versenyzés, hisz öt éve rendeztük az első Szilveszteri Regattát.

Mikulássapkában a vitorlázók

Fotó: turizmus.com

A parton számtalan program várta a hajósokat és az ide látogatókat: a III. Balatonlellei Karácsonyi Vásár árusain kívül idén először rendezték meg az I. Balatoni Adventi Gasztro Pikniket, amin 17 Balaton parti étterem, borászat, pálinka és sörfőzde, valamint cukrászda vett részt. A yachtclub különtermében a Balaton Konzílium harmadik állomásán turisztikai szakemberek, döntéshozók, vállalkozók folytattak nyílvános beszélgetést a négyévszakos Balatonról.

A Téli Vitorlás Versenysorozat ezzel nem ért véget, ugyanis idén még megrendezik az V. Szilveszteri Regattát a BL YachtClubban. Emellett lesz Farsangi és Tavaszi Regatta vitorlásverseny is. A II. Mikulás Regatta Vitorlásversenyt végül nagy küzdelemben a Soponyai Géza kormányozta csapat, a Nautic Hajókkal Vitorlázók Közössége nyerte open osztályban, míg one design kategóriában Mészáros Mátyásék futottak be elsőként a Keleti Móló csapatával.