Minden időben Nyíregyháza

Forrás: turizmus.com

 2015. október 14. 17:11

„Kóstolja meg Nyíregyházát!" címmel mutatott be hungarikumokat és települési értékeket hétvégén a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a szomszédos Ausztriában.

Nyíregyháza partnervárosában St. Pöltenben, a belvárosi Riemer platzon várták az érdeklődőket a TDM iroda munkatársai, másnap Bécsben egy különleges helyszínen, a schönbrunni kastély parkjában található állatkertben jelent meg a város. A bemutatkozáson sor került dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármesterének és Matthias Stadler St. Pölten polgármesterének találkozójára, melyen a két város közötti kapcsolat elmélyítéséről, közös projektek elindításáról is tárgyaltak. A rendezvényen részt vett dr. Barabás László az Osztrák Köztársaság tiszteletbeli konzulja is.

 

A hideg idő ellenére mindkét helyszínen sokan keresték fel a dekoratív nyíregyházi standot, ahol új német nyelvű kiadványok és konkrét csomagajánlatok népszerűsítették a helyi értékeket, többek között a nemzeti gyógyhellyé minősített Sóstógyógyfürdő nemrégiben átadott gyógyászati részlegének szolgáltatásait. A turisztikai attrakciók bemutatásán kívül a látogatók megkóstolhatták az eredetvédett pálinkákat, valamint a helyi ízekből is kóstolót kaphattak.

A játékos kedvű érdeklődők kvízjátékon vehettek részt, valamint lehetőség nyílt Nyíregyháza fotófala előtt megörökíteni magukat. Mindkét helyszínen a gyerekek körében a Sóstózoo oroszlán jelmeze aratta a legnagyobb sikert, mely a bécsi állatkertben stílusosan az oroszlánok kifutója mellett várta a kicsiket.

A bemutatkozásra a Földművelésügyi Minisztériumhoz a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására benyújtott 135-6/2015/NAKVI azonosítószámú pályázati támogatása adott lehetőséget.