Minden jó, ami csúszik a Balatonon

Forrás: turizmus.com

 2017. január 24. 17:12

Tombol a tél a Balaton Best térségben is. Jégvitorlák és fakutyák siklanak, kirándulók ezrei csúszkálnak, korcsolyáznak, szánkóznak a tökéletesen befagyott Balatonon Almáditól Tihanyig.

A Tihanyi Belső-tó jege már hete óta kényeztet minket.

A Balaton jege pedig már olyan vastag, hogy nem is mérik, meghaladja a 20 centimétert. Van, aki átsétál rajta a túlpartra, sokan pedig a közepén jéghokiznak.

Alsóörsön és Balatonalmádiban az elmúlt hétvégén olyan tömegek mozogtak a strandokon, mint a fürdőszezon közepén. Senki sem akarta kihagyni a téli Balaton örömeit. Az alsóörsi önkormányzat térítésmentesen gondoskodott a meleg italokról.

Minden jó, ami csúszik

Balatonalmádiban január 28-29.-én a Wesselényi strandon közkívánatra megismétlik a Jégkarnevált, jelmezbemutatóval, váltóversenyekkel, szánhúzó versennyel, forralt borral, meleg teával.

Balatonfüreden az Esterházy strandon kialakított korcsolyapályán este van világítás és zene is. Az esti órákban megvilágított jégpálya munkanapokon 13-18.00, hétvégén 9-19 óra között látogatható. A főbejárati épületben fűtött mosdó vehető igénybe, a parti átöltözéshez ülőalkalmatosságokat helyeztek ki.

A Balatonfüredi Yacht Clubban január 21-től 29-ig Jégnapokat tartanak jégvitorlásokkal. Páratlan élmény siklani, akár 10 perc alatt átérni a túlpartra. A bátrabbak ezt is kipróbálhatják az időjárás függvényében a hónap végéig. A helyszínen az érdeklődők megtudhatják milyen egy igazi DN.

Jéghokizók a Balatonon

Jégvitorlázás, oktatás, fakutyázás, korcsolyázás, séta a Balaton jegén, minden adott tehát a Balaton Best térségben a téli sportoláshoz, de azokat is szeretettel várjuk, akik csak a partról szeretnék megnézni hogyan fest a balatoni jeges szezon nálunk.