Mindenhol jó, de a legjobb a vízparton

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 07. 12:13

Számottevő növekedés figyelhető meg a magyarországi fürdő élménypontok látogatottságában. A „magyar tenger" mellett Görögország és Horvátország partjai a legtöbbet említett turisztikai célpontok az utazási tervekben és a közösségi média csevegésekben.

Gyakorlatilag még három kivehető munkahéttel, vagyis átlagosan még 15 szabadnappal rendelkezik a felnőtt lakosság, melyet potenciálisan utazásra fordíthat - és fordít is.

Az augusztusra megérkezett jó idő és a biztonságosabb hazai vakációzás az aktív szabadidős tevékenységeket, illetve a város- és gyógyfürdő-látogatásokat tették a korábbinál is népszerűbbé.

A válaszadók 62%-a tervezi felhasználni szabadnapjait belföldi utazásra, kikapcsolódásra – derül ki a Lounge Group elemzéséből.

A hétvégi programokkal, strandolással, nyaralással kapcsolatos említések határozták meg a hét top beszédtémáit, ami abból is jól látszik, hogy a fürdő élménypontok érdeklődési említésszámai megnövekedtek az interneten.

Kiemelkedő volt az érdeklődés a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, a budapesti Gellért Fürdő és a Miskolctapolcai Termál- és Barlangfürdő iránt.

Kiemelkedő az érdeklődés a hazai fürdők, így a júniusban átadott debreceni Aquaticum strandkomplexum iránt

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

A Balaton továbbra is a legkedveltebb nyaralási úti cél hazánkban, amit a tó körüli színes programlehetőségek tesznek még vonzóbbá. A térségen belül Keszthelyről és Tihanyról esett a legtöbb szó, míg a Tisza tó strandját az abádszalóki vízisport és szálláslehetőségek kapcsán említették. A Balaton táján megrendezett nyári fesztiválok – például a siófoki Bor- és Fröccsfesztivál vagy a Balatonalmádi Gasztro Fesztivál – szintén népszerűek, emellett jó néhányan kapcsolódnak ki a Balaton körüli kerékpár– és SUP-túrákon is.

Külhoni desztinációk helyett sokan keresik fel hazánk különböző turisztikai látványosságait. A városokban lakók, a gazdaságilag aktívak, a háztartásbeliek és a kedvező anyagi helyzetűek az átlagnál nagyobb arányban említették, hogy azért nem terveznek külföldi utazást tenni, mert a belföldi úti célokat preferálják inkább.

Az elemzést a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából a Lounge Group végezte a Századvég Alapítvány és a Neticle együttműködésével