Mini mozdonyok a makettparkban

Forrás: turizmus.com

 2017. július 06. 13:55

A Nemzetközi Vasutasnapon különleges programmal várja a vonatok és a vasútmodellek rajongóit, a szarvasi Mini Magyarország július 9-én.

Az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózatán ritkán látható vendégmozdonyok és -szerelvények érkeznek a park saját járművei mellé.

A több mint ötszáz méter hosszú szabadtéri, interaktív makettvasút-hálózaton már a hétköznapokon is olyan legendás vonatok közlekednek, mint például a Gyenes György által készített M41-es „Csörgő", az Árpád sínbusz vagy a BR 64 és BR 80 gőzösök. Ezen a vasárnapon azonban különlgességekkel is készülnek a szervezők.


A témában jeles szakembernek számító Veres István (LGB) is elhozza kedvenceit, így gombnyomásra lehet majd indítani a Harz hegységi vonatot, a Rio Grande hegyi vonatot és az Alpine Classic Pullman Express „Krokodil"-t is.

A modellek útja mini hidakon és alagutakon át a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezet a Mini Mozdonyok Nagy Napján a szarvasi Mini Magyarországban.

Igazi kalauzok érkeznek a Vasutasnapra, akik a jegyek kezelése mellett egy kis meglepetéssel kedveskednek majd a gyerekeknek.

A vasútmodellezés és a vonatok rajongóinak nagy napja lesz július 9-én a Mini Magyarország makettparkban.