Minifesztiválok víziszínpadokon a Balatonnál

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. július 11. 13:43

Kimeríthetetlen a balatoni rendezvényszervezők ötlettára: júliusban és augusztusban négy tóparti településen várják víziszínpadi produkciók a zenekedvelőket.

Harminc népszerű zenekar, illetve énekes szólista lép víziszínpadra az elkövetkező hetekben Balatonkenesén, Füreden, Zamárdiban és Földváron a BalatON ingyenes minikoncertfesztivál keretében.

Az előadók névsorában olyan népszerű együttesek szerepelnek, mint az Első Emelet, a Hiperkarma, a Magashegyi Underground, a Hősök vagy a Fiúk zenekar, és szólistaként olyan hírességekkel találkozhat a közönség, mint Caramel és Pápai Joci – írja a Port.hu.

A múlt szerdára és csütörtökre tervezett balatonkenesei koncertet a kedvezőtlen időjárás miatt a parti színpadon kellett megtartani, a pénteki előadást ugyancsak „a partra tolta” a viharos szél. Az Első emelet szombati hangversenyére viszont már a víziszínpadon került sor. Vasárnap a kisgyerekes családok kedvenc együttese, az Eszterlánc kenesei bemutatkozása is a víziszínpadon történt – tudtuk meg Lénárt Attilától, a minifesztivál-sorozat főszervezőjétől.

Az 54. Kékszalag vitorlásverseny kísérő rendezvényeként július 13. és 17. között Füred ad helyet a második minikoncerteknek.

A Tagore sétánynál lép színpadra más együttesek mellett a The Biebers, a New Level Empire, a Fiúk zenekar és a Princes hegedűtrió. Július 17-én az Iszkiri együttes gyerekműsora ígér maradandó élményt a legifjabb zenekedvelőknek.

Harminc zenekar, illetve énekes szólista lép víziszínpadra az elkövetkező hetekben a Balatonnál

Fotó: 123rf.com

Augusztus elején Zamárdiba majd Balatonföldvárra várják a minikoncertező csapatot. E két helyen a népszerű együttesek, például a Kelemen Kabátban, Dalkötők Társasága, Ocho Macho mellett Caramel is színpadra lép. A gyerekek szórakoztatásról Zamárdiban és Földváron az Alma Zenekar és a Buborék Együttes gondoskodik.

A koncertek nézői akár vízben állva, színpadközelből élvezhetik a minifesztiválokat, a parton lévők nagy méretű kivetítőn követhetik az előadásokat.

A mind ez ideig egyedülálló kulturális vállalkozás támogatói között szerepel a Magyar Turisztikai Ügynökség, kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt., főszponzora az MVM Zrt.