Miskolc a prágai Prémium Magyar Napokon

Forrás: turizmus.com

 2016. november 29. 16:30

Miskolc turisztikai szervezete, a MIDMAR Nonprofit Kft részt vett november 25-26-án Prágában a Magyar Turisztikai Ügynökség cseh külképviselete által megrendezett Prémium Magyar Napok programsorozaton, ahol elsősorban Észak-Magyarország és a Nyugat-Dunántúl turisztikai kínálatáé volt a főszerep.

A két napos programsorozat alatt több helyszínen különböző célcsoportok számára mutatkozhatott be Miskolc turisztikai kínálata – többek között utazási irodák számára szervezett szakmai workshopon és a nagyközönség számára szervezett előadásokon is. A nagyközönségi találkozókon VR szemüveggel repítették el az érdeklődőket Miskolc nevezetességeihez, a gyerekeknek szóló kínálatot pedig MisKa mackó mutatta be a családoknak.

Miskolcon az elmúlt öt évben megháromszorozódott a cseh vendégéjszakák száma, 2015-ben összesen 5618 vendégéjszakát töltöttek Miskolcon, amivel a 3. legfontosabb külföldi küldőterületté vált Csehország Miskolc számára. Öt év alatt a csehek átlagos tartózkodási ideje 2,2-ről 3,1-re nőtt a városban, 2016-ban pedig elérte a 3,3 éjszakát. A KSH statisztikái szerint a cseh vendégek átlagos tartózkodási ideje a leghosszabb a külföldi küldőterületekről érkezők közül.