Miskolc Pass - okosabb, mint londoni „testvére”

Forrás: turizmus.com

 2016. december 19. 12:24

A Miskolc Pass kártyák esetében már tavasz óta elérhető olyan szolgáltatás, amivel London Pass weboldalán még csak most büszkélkednek. Összegyűjtöttük, miben több a miskolci rendszer, mint nyugat-európai társai.

1. Okostelefonos alkalmazás nélkül is teljes információt nyújt

A London Pass kártya használatához először le kell tölteni egy alkalmazást az okoskészülékünkre, majd a vásárláskor kapott kódot beütve tudjuk a kártyát a telefonunkon felmutatva használni. Ez tárhelyet igényel a telefonon. A Miskolc Pass kártyák esetében azonban nincs szükség applikációra a kártyavásárláshoz és a használathoz sem – sőt, aki offline vásárolja meg a kártyákat, igény esetén az is megkapja a készülékükre is a vásárolt kártyát.

Ettől függetlenül természetesen Miskolc hivatalos turisztikai mobil applikációjában, a részletes miskolci eseménynaptárt és számos városfelfedező programot is nyújtó GUIDE@HAND Miskolc alkalmazásban is elérhetőek a turisztikai és városkártyák elfogadóhelyei – az applikáció pedig offline is használható, de csak annak szükséges letöltenie, akinek valóban szüksége van rá.

2. Online vásárlás után azonnal kézhez kapott termék

Míg a London Pass esetében az online vásárlásnál egy számkódot kapnak a vevők, amit aztán be kell gépelni az applikációba, a miskolci kártyák esetében azonnal megkapja az online kártyát a vendég a vásárlásnál.

 

3. A sokat mondó QR-kód

Míg a London Pass „okoskártyán” megjelenő QR-kód csak az elfogadóhelyek felé kommunikál, a miskolci kártyákon található QR-kódra kattintva a vendégek bármikor meg tudják nézni a közelben lévő elfogadóhelyeket, leírást kapnak róluk, és a kedvezmények mértékéről is tájékozódhatnak, sőt, a saját felhasználói szokásaikról is folyamatos információt kaphatnak. Ez önmagában persze még nem különlegesség – a kód tartalma azonban attól függően, hogy a kártya aktivált-e, illetve érvényes-e, mindig más üzeneteket közvetít a felhasználók számára. Ha például a kártya már lejárt, a kódra kattintva a város programjairól tájékozódhatnak a felhasználók.

 

Természetesen ugyanez érvényes az online vásárolt kártyákra is, hiszen a vásárlás után azonnal megkapott QR-kód mögött lévő linken mindig a felhasználó számára legfontosabb információk jelennek meg.

A Miskolc Pass kártyacsalád legnagyobb előnye azonban a rugalmas használhatósága – ennek köszönhető, hogy 2016 decemberében Miskolc Pass Extra néven a lakosságnak szóló városkártyát is útjára bocsáthatja a helyi turisztikai szervezet, a MIDMAR Nonprofit Kft.