Miskolc újraindul

Forrás: turizmus.com

 2020. június 25. 14:56

Miskolc már a Covid-19 miatti veszélyhelyzet ideje alatt készült az újraindulásra, folyamatosan egyeztetve a gazdasági élet, a kultúra, a turizmus és a szolgáltatói szféra képviselőivel – közölte a város vezetése.

Számos területen van szükség gyors gazdaságélénkítő megoldásokra annak érdekében, hogy a város képes legyen megtartani a versenyelőnyeit – olvasható a városvezetés közleményében.

Példaként a turizmust említik: a városban 6 év alatt megduplázódott a vendégéjszakák száma és az ágazatból befolyt bevételek is a duplájára nőttek. "Hogy a turisztikai kínálat a vírushelyzet után megtartsa a helyét a hazai és nemzetközi piacon, hatékony és innovatív kommunikációs platformokra és innovatív programokra van szükség" – írták.A közlemény kitér arra is, hogy Miskolcon jelenleg egyidejűleg futnak fejlesztési programok Lillafüreden, Miskolctapolcán, a Diósgyőri várban, valamint az Avas és a Belváros vonatkozásában. Most folyik a partnerekkel való egyeztetések után a 2030-ig tartó időszakot érintő turizmusfejlesztési stratégia véglegesítése.

Miskolc belvárosa – Hősök tere

Fotó: 123rf.com

Mint írják, a kormány még márciusban hozta létre Északkelet-Magyarország Nemzeti, Gazdasági és Kulturális Övezetének Koordinációs Fórumát, amelynek elsődleges feladata előkészíteni a térség nemzeti, gazdasági és kulturális fejlesztési tervének, a „Creative Region – Határtalan fejlődés” javasolt programjait.

A Fórumra Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár Bereg megyék mellett meghívást kapott Borsod-Abaúj-Zemplén megye, ezen belül pedig Miskolc is, mint megyeszékhely.

A négy megye szövetsége felismerte, hogy a veszélyhelyzet miatt megváltozott gazdasági helyzet azonnali, gyors megoldásokat követel, ezért május végéig elkészítette a megyék és megyeszékhelyek összehangolt programját.Ennek keretében Miskolc egy gazdaságélénkítő javaslat- és programcsomagot tett le az asztalra.Miskolc Újraindul címmel 10 olyan javaslatot, ernyőprojektet fogalmazott meg a város, amelyek rövid távon a gazdaság újraindítását segítik, valamint munkahelyek megóvását és újak teremtését célozzák meg. Ez a javaslatcsomag – a közlemény szerint – rövidesen a kormány elé kerül.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.