Miskolcon lép fel José Carreras

Forrás: MTI

 2019. október 09. 14:21

José Carreras-koncerttel nyílik meg Miskolcon 2020. június 12-én a 20. Bartók Plusz Operafesztivál.

José Carreras hangversenyével nyílik 2020-ban a 20. Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon, a rendhagyó koncert helyszíne a város jégcsarnoka lesz – jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón.

Kesselyák Gergely fesztiváligazgató elmondta: "a sztárvendéggel csúcsra ér" az operafesztivál, amely megalapítása óta missziójának tekinti, hogy a legmagasabb zenei kultúrát képviselve tegye fontossá és érdekessé Miskolcot.

Carreras lesz a miskolci operafesztivál eddigi legnagyobb sztárfellépője

Fotó: Youtube

Szólt arról a koncepcióváltásról is, amely a műfaj hagyományainak megtartása mellett lehetőséget nyitott az operajátszás és a kortárs zeneszerzés megújítására.

Alakszai Zoltán, a város jegyzője úgy fogalmazott: a Bartók Plusz szimbóluma Miskolc fejlődésének. Ennek az eseménynek a fényében érzékelhető leginkább az az út, amit a város az elmúlt évtizedben bejárt.
José Carreras miskolci fellépése újabb alkalmat kínál arra, hogy Miskolc és az operafesztivál a világ figyelmének középpontjába kerüljön – jelentette ki.

A miskolci fesztivál múltjára visszatekintve az alapítók egyike, Müller Péter Sziámi arról szólt, hogy sikerült megtartani a fesztivált a világ zenei térképén. Új perspektívákat adtak hozzá olyan új és úttörő programok, mint az Ezrek operája és a Bartók Plusz operaíró versenye.