Mivel készül a debreceni Hotel Lycium az újranyitás után? – podcast

Forrás: turizmus.com

 2021. június 03. 15:48

Szerdi Zsuzsanna, a debreceni Hotel Lycium szállodaigazgatója az újranyitás kihívásairól, jövőbeli terveikről és konkrét lépéseikről beszélt a Trend FM Turizmus.com műsorában.

Szerdi Zsuzsanna beszámolt a koronavírus terjedése ellen bevezetett korlátozások okozta nehézségekről, amit az ország többi szállodájához hasonlóan a debreceni Hotel Lycium is megérzett.

Elmondása szerint a régió városai, például a szomszédos Hajdúszoboszló is, inkább a szabadidős vendégekre specializálódtak, üzleti vendég alig fordul elő, így az ott található szállodák számára az üzemszünet volt az egyetlen járható út a korlátozások alatt. Debrecenben annyiban bizonyultak szerencsésebbeknek, hogy oda több üzleti, oktatási célú vendég érkezett, volt, amikor több focicsapatot is elszállásoltak.

Szerdi Zsuzsanna a műsorban arról is beszélt, hogy a Hotel Lycium szinte teljesen meg tudta tartani a személyzeti állományát, a korlátozások alatt a housekeepinggel például irodaépületek takarítását vállalták.

A szállodaigazgató a jelenlegi helyzetről elmondta, a rendezvények, főként az esküvői foglalások folyamatosan érkeznek, van, aki már a 2022-es nyári időszakra foglalt időpontot. Ugyan a pünkösdi hétvége még nem hozott nagyobb vendégrohamot, de pozitívan néznek a nyár elé, fokozatos felfutást látnak a foglalásokban. Kitért arra is, hogy a szállodai szobák értékesítésénél dinamikus árazással dolgoznak, így inkább a rendezvényeknél várható változás az árakban, a beszerzési költségek növekedése miatt.

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson a nyílra!