Mobilos túraútvonalak és ingyen wifi Hajdúszoboszlón

 2013. november 20. 17:22

Hajdúszoboszlón 2013. november elejétől vált ingyenesen elérhetővé két tematikus városnéző séta az Iphone és Androidos mobiltelefonokkal rendelkező látogatók számára.

A város helyi TDM szervezete, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft a városnéző sétákat a PocketGuide túravezető szoftver használatával hozta létre.

A program a helyi érdekességeket kiemelve úgy vezet végig a városon, mintha személyes túravezetője vagy barátja mutatná meg a legfőbb nevezetességeket és látná el bennfentes információkkal a közkedvelt helyekről. A városban két útvonal járható be a szoftver navigálásával, mely az iránymutatás mellett magyar és angol nyelven bővebb információval is szolgál a helyi épített örökségekről, látnivalókról és szórakozási lehetőségekről. Az alkalmazás az okostelefonok mellett tableteken is használható.
Hajdúszoboszlón az egyik túraútvonal segítségével a fürdőkomplexum járható körbe, míg a másik útvonalán haladva a program virtuális idegenvezetője a város főutcáján vezeti végig a látogatót. Csak a program egyszeri letöltéséhez szükséges internet kapcsolat, ezt követően a túra során internet nélküli üzemmódra lett tervezve az alkalmazás, így a felhasználóknak nem kell a roaming adatforgalmi díjak miatt aggódniuk.

A Hajdúszoboszlóra látogatók internet elérési igényeit kielégítendő és az alkalmazás használatának megkönnyítésére még egy új fejlesztést valósított meg a helyi turisztikai szervezet: ingyenes wifi elérési lehetőséget biztosít a látogatók számára egész évben, a város turisztikai központjában, a Szent István Parkban.

A fejlesztés európai uniós forrás támogatásával valósult meg, a projekt a „Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft., mint kiemelt gyógyhelyen működő helyi TDM szervezet fejlesztése” elnevezésű, ÉAOP-2.1.3-12-2012-0010 kódszámú pályázat része.