„Modern, fiatalos és trendi" a Magyar Turizmus Zrt. az osztrákok szerint

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. február 02. 18:58

Magyar szempontból rendkívül sikeresnek és eredményesnek mondhatóak az elmúlt hetekben Ausztriában zajló utazási vásárok, amelyek rendkívül sok pozitív hangvételű médiamegjelenést, s azonnali szállodai foglalásokat generáltak a magyarországi szálláshelyeken.

Közép-Európa legnagyobb szabadidős és utazási vásárát, a bécsi FERIEN Messe-t (www.ferien-messe.at) – az MT Zrt. ausztriai külképviseletének elemzése szerint – a hazai kiállítók vásári részvételüket 1-től 10-ig terjedő skálán 8,5-re értékelték, amely nagyon jó eredménynek mondható.

 

Az igen konkrét kérdésekkel készülő osztrák látogatók közül sokan a magyar standon foglalták le idei üdülésüket. Örvendetes, hogy a korábbi évek átlagánál jóval több fiatal, a 30+ korosztályba tartozó potenciális turista kereste a magyar ajánlatokat. A vásáron tapasztaltak megerősítik a szakmai felmérések eredményét, miszerint idén 10 osztrákból 9 tervez hosszabb, rövidebb utazást. Az osztrákok utazási kedve 2015-ben is töretlen, s a megkérdezettek 18 százaléka a tavalyinál is több pénzt tervez idén utazásra költeni. Felső-Ausztria legnagyobb utazási kiállításán a linzi Ferien Messén (www.ferien-linz.at) Magyarország először mutatkozott be díszvendégként, így kiemelt figyelem irányult a hazai turisztikai ajánlatokra. Az osztrák média nagy terjedelemben számolt be az MT Zrt. és társkiállítóinak „modern, fiatalos és trendi" bemutatkozásáról, amelynek reklámértéke közel 100 ezer euróra tehető.

Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselője a stratégiai partnerek számára rendezett fogadáson elmondta, hogy Ausztria a legnagyobb nagyközönségi fókuszú turisztikai küldőpiacunk. Az elmúlt évek átlagában az osztrák látogatók 120 milliárd forintot költöttek éves szinten Magyarországon, amelynek nagy része turisztikai célú költés volt. A statisztikák jól mutatják a szomszédos piacban rejlő potenciált. A linzi vásár megnyitójáról készült fotógaléria megtekinthető itt: http://www.apa-fotoservice.at/galerie/6352