Modern megoldással erősítik a Kassa–Miskolc régió turisztikai vonzerejét

Forrás: turizmus.com

 2020. április 17. 16:11

A jelen gazdasági és turisztikai környezetben kiemelten fontos a helyi kulturális örökséghez kapcsolódó kisméretű minőségi turizmus fejlesztése. Ezzel a törekvéssel valósít meg egy határon átívelő projektet két magyar és egy szlovák cég.

Az Interreg V-A Szlovákia–Magyarország Együttműködési Program keretein belül innovatív megoldások alkalmazásával fejleszti a térség turizmusát a CBC Tours projekt, melynek révén 200 látnivaló virtuális sétával is bejárhatóvá válik a Kassa–Miskolc régióban – írják sajtóközleményükben a konzorciumi partnerek.

Az applikáció hozzáférhetőségének elősegítésére 200 QR-kódot helyeznek ki a határátkelőhelyek és a frekventált turisztikai helyszínek közelében

Fotó: CBC Tours

A megvalósító konzorcium olyan integrált turisztikai platformot és applikációt hozott létre, amely a régió természeti és kulturális örökség helyszíneiről, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokról, vállalkozásokról 3D virtuális séták és interaktív kiegészítő adatok segítségével nyújt az érdeklődők számára releváns, interaktív, aktuális, rendszerezett, könnyen elérhető és többnyelvű (magyar, szlovák és angol) információt.

Az integrált, interaktív turisztika platform létrehozásán túl 100-100 releváns magyar és szlovák turisztikailag érdekes, vonzó helyszín virtuális sétára alkalmas digitális 3D-s fotózása is megvalósul.

A projekt keretein belül elkészült egy mobilapplikáció, amely az utazásuk során segíti a térségbe látogatókat. Az applikáció hozzáférhetőségének elősegítésére 200 QR-kódot helyeznek ki a határátkelőhelyek és a frekventált turisztikai helyszínek közelében.

A partnerek bíznak a projekt turizmusélénkítő hatásában

Fotó: CBC Tours

A projektpartnerek bíznak abban, hogy a CBC Tours projekt hatására élénkül a térség turizmusa, hiszen a látogatók könnyebben juthatnak rendszerezettebb, aktuálisabb, pontosabb információhoz egy innovatív megoldás segítségével.

A projekt célja hogy a szlovák–magyar határ menti régiók nonprofit szervezeteit, illetve kis- és középvállalkozásait bevonja a határ menti terület vonzerejének növelése érdekében egy hosszútávon fenntartható szolgáltatás létrehozása révén.