Megújult a mohácsi csatát és a busójárás eredetét is bemutató kiállítás a Kanizsai Dorottya Múzeumban

Forrás: turizmus.com

 2024. február 09. 18:25

Befejeződött a száz esztendeje alapított mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum helytörténeti kiállításának felújítása.

A múzeum történetének egyik legnagyobb fejlesztése a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Programjának hetvenmillió forintos támogatásával valósult meg. Az idei busójárásra érkezők már meglátogathatják a tárlatot.

A Népek találkozása a mohácsi Dunánál című állandó kiállítás teljes megújítása másfél évig tartott. A tárlat megőrizte eredeti tematikáját, ezzel együtt a 21. századi látogatói igények figyelembevételével látványos változáson ment keresztül.

A kiállítás a busójárás eredetét és kulturális hátterét is feldolgozza

Fotó: Kanizsai Dorottya Múzeum

A vitrinek teljesen átalakultak, és több új tárgy is helyet kapott a kiállításon. A számos interaktív elem révén személyesen átélhető és szórakoztató élményekkel gazdagodhatnak a látogatók.

A kiállítás feldolgozza a mohácsi csata történetét és társadalmi hatását, a busójárás eredetét és kulturális hátterét, valamint a város helytörténetét. Emellett nagy hangsúlyt kap a magyarországi déli szlávok, a horvátok, szerbek és szlovének kultúrájának, szokásainak és mindennapjainak a bemutatása is – mondta el Hasanovic-Kolutácz Andrea, az intézmény igazgatója.