Mondd el 100 szóban a történeted Budapestről! – pályázat

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 04. 14:45

Hetedik alkalommal is elindult a 100 szóban Budapest történetíró pályázat. Szeptember 30-ig bárki beküldheti a saját, maximum 100 szóból álló történetét, amelynek valamilyen módon Budapesthez kell kapcsolódnia.

A 100 szóban Budapest pályázat idén hetedik éve teremt lehetőséget arra, hogy bepillantást nyerhessünk a budapestiek életébe és megismerjük a városról alkotott véleményüket, méghozzá a saját szavaikon keresztül. A projekt felhívására bárki beküldheti a saját történetét a fővárosról, egy ahhoz kötődő emlékéről vagy érzéséről – viszont legfeljebb 100 szóban. A történeteknek idén különös aktualitást adhat, hogy soha nem hiányzott úgy a város, hogy egyáltalán nem hagytuk el, és soha nem szerettünk volna ennyire hazajönni.

A felkért zsűri a beküldött pályaművekből válogatja ki a 100 legjobbat, amelyeket egy díjátadó keretében hirdetnek ki. A zsűri tagjai idén Boncsér Sára Luca színésznő, Szabó Benedek zenész és Závada Péter költő lesznek, akik nemcsak elolvassák és kiválasztják a legjobb történeteket, hanem néhány történetet fel is dolgoznak zenekari kísérettel.

A pályázati kiírás 2020-ban rendhagyó módon jelent meg, hiszen idén a versenyzőknek mindössze egy hónapjuk van beküldeni az írásaikat, az eredményhirdetés pedig az eddig megszokott október helyett november 17-én lesz, Budapest születésnapján.

Bárki elmondhatja a történetét

Fotó: Zsuffa Zsanna

Ugyan a díjátadót a Budapest Napon tartják, a 100 szóban Budapest a hagyományokhoz hűen a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon is megjelenik: október 21-én Gyógyüdülő a tölgyek alatt címmel rendeznek egy megpihenős, elgondolkozós eseményt a margitszigeti ásványvíz-palackozó elhagyott épületében, Bárnai Péter színész közreműködésével.

A fődíj 100 000 forint, valamint a szervezők idén is külön díjazzák a 18 éven aluli versenyzőket. Ezenkívül a hagyományokhoz híven a legjobb 12+1 történethez kortárs magyar grafikusok készítenek illusztrációkat, a legjobb 100 történet pedig írásban is megjelenik a későbbiekben.

A 100 szóban Budapest pályázat a Mindspace, Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közös projektjeként, utóbbiak támogatásával valósul meg.

A pályázatokat a 100szobanbudapest.hu oldalon keresztül lehet beküldeni.