Montenegró korlátozta a belépést, Koszovó szigorítana

Forrás: MTI

 2020. július 11. 10:19

A fertőzöttek számának növekedése miatt Montenegró újabb szabályokat hozott az országba történő belépésre vonatkozóan. Koszovó pedig az országban élőket fegyelmezné szigorúbb intézkedésekkel.

Montenegró ismét korlátozta az országba történő belépést. A legújabb szabályozás értelmében szerb, észak-macedón, orosz és moldáv állampolgárok nem utazhatnak be Montenegróba, míg a bosznia-hercegovinai, koszovói és albán állampolgárok negatív koronavírus-teszt felmutatása esetén igen. Ukrajna és Fehéroroszország állampolgárainak az idegenforgalmi minisztérium engedélyére van szükségük, ha a tengerparton nyaralnának. Európa többi országából szabad a belépés Montenegróba.

Az Adria-parti államban egy nap alatt 1019-ről 1077-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Pénteken két halálos áldozata volt a vírusnak, így a halottak száma 21.

Montenegró kapuja, a Kotori-öböl

Fotó: Pixabay

Koszovóban péntekről szombatra 4307-ről 4512-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Három halálos áldozata volt a Covid-19-nek az utóbbi 24 órában, ezzel 97-re nőtt a halottak száma. A kormány szigorúbb korlátozó intézkedések bevezetését helyezte kilátásba, mivel a napokban jelentősen nőtt a fertőzöttek száma. Eddig öt önkormányzat vezetett be éjszakai kijárási tilalmat, de ezt kiterjeszthetik az egész országra is, ha szükséges – közölte a kormány.