Nyit a mórahalmi fürdő, de épületen belül kötelező lesz a maszk

Forrás: MTI

 2020. május 11. 15:36

Mórahalmon újraindítják a turizmust. A dél-alföldi fürdővárosban minden szükséges intézkedést megtesznek, hogy a helybéliek és a városba érkező vendégek biztonságban érezhessék magukat.

Nógrádi Zoltán polgármester sajtótájékoztatóján elmondta: csütörtökön megnyit a Szent Erzsébet gyógyfürdő, amelynek valamennyi kültéri medencéje használható lesz, de kötelező lesz a maszk viselése. (Frissítés: A város kedden korrigálta az MTI hétfői tudósítását, e szerint csak beléptetéskor, valamint az épületen belül kell maszkot viselni. A szabadtéri medencék használata során és kültéren nem kell.)

A 65 felettieknek még nem ajánlják a fürdő látogatását.

A városban működő kereskedelmi szálláshelyeken karbantartások, kisebb fejlesztések zajlottak, de fokozatosan újranyitnak; az Elixír Hotel – a járványügyi ajánlások betartása mellett – már május 20-ától várja majd a vendégeket.

Ez a kép tavaly készült a fürdőben, amely csütörtöktől újra fogadja a látogatókat – maszkban

Fotó: Móra Tourist Nonprofit Kft.

Már látogatható a történelmi Magyarország építészeti emlékeit bemutató makettpark, az Ezer év parkja.

Vasárnap megtartják az országos kirakodó- és állatvásárt, amely iránt óriási az érdeklődés. A vásár területén kötelező a szájmaszk használata, és rendészek ügyelnek majd a védőtávolság megtartására – mondta a városvezető.

Előreláthatólag augusztus 20-án indul a Patkó Lovasszínház, és a programokat átszervezve szeptember közepéig láthatók az előadások.

Nógrádi Zoltán közölte, az önkormányzat 30 millió forintot költött a védekezés költségeire, a koronavírus okozta kiesés – beleértve az elmaradó idegenforgalmi bevételeket – 350 millió forintra tehető.