Mórahalmot helyben is jelesre értékelték a turisták

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 20. 16:33

Ismét osztályozhatták Mórahalom turisztikai szolgáltatásait az odaérkező látogatók. Az összesített turisztikai elégedettségi index szerint idén is jelesre vizsgázott, a vendégek 4,7-re értékelték a kapott élményt.

A helyi TDM szervezet, a Móra-Tourist Nonprofit Kft. harmadik éve minden nyáron végez komplex turisztikai elégedettségmérést a Mórahalomra látogatók körében.

Az elégedettségmérés módszertana a kezdetektől fogva változatlan, tartalmában történnek kiegészítések az aktualitásoknak megfelelően. Fontos eleme a módszertannak, hogy a mérés személyes megkérdezéssel zajlik, kérdezőbiztosok töltik ki a kérdőíveket tabletek segítségével, elektronikus űrlap formában, így lehetőség nyílik a vélemények pontosabb megfogalmazására.

Külön kérdések foglalkoznak a javítandó területekkel, melyekből az értékelés során annak ellenőrzése is megtörténik, hogy a korábban jelzett problémák milyen arányban kerülnek ismét elő, sikerült-e az esetleg elégedetlenségre okot adó problémákat elhárítani.

A látogatóktól kapott értékelés visszacsengett az elnyert díjban

Fotó: Móra-Tourist Nonprofit Kft.

A felmérés részeként minden évben kérik a résztvevőktől, hogy értékeljék a turizmusban fontos szolgáltatásokat az iskolai osztályzásnak megfelelő módon 1-5-ig. Ebben az értékelésben 20 különböző szempont szerepel, az összesítésből számítják ki az adott év elégedettségi indexét, mely idén 4,7-es értékelést kapott. 2018-ban a legmagasabb elégedettségi szintet a parkosított területek nagysága, rendezettsége (4,87), a környezet tisztasága (4,83), a szolgáltatók vendégbarátsága (4,8), a közbiztonság (4,8) és az akadálymentesítés (4,8) érte el.

A „legalacsonyabb” minősítést szerzett szolgáltatások átlagértékelése is 4-es fölött van, ezek sem adnak okot szégyenkezésre. Ilyenek az internet/WiFi csatlakozási lehetőségek (4,17) és a túraútvonalak kitáblázottsága (4,53). Mindemellett a település közeljövőjére vonatkozó turisztikai feladatok meghatározásakor ezek kapcsán már megfogalmazódott az intézkedési terv a turisták által kevésbé értékelt szolgáltatások színvonalának javítása érdekében.

Az idei évben kiegészített tartalom a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő különböző szolgáltatásainak részletes mérését is tartalmazta, különös tekintettel arra, hogy a fürdő az Év fürdője verseny legmagasabb kategóriájában indult és mérettetett meg. A látogatóktól kapott értékelés visszacsengett az elnyert díjban, az elégedettségmérés során a megkérdezettek 4,8-as osztályzatra értékelték, míg a közönségszavazás az Év Fürdője cím viselésére jogosította a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőt.

A lekérdezés helyéül a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, a Thermál Panzió, a Colosseum Hotel, az Elixír Hotel, a mórahalmi Tourinform Iroda és a Mini Hungary Park szolgált.

Kapcsolódó cikkek